Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

23-åring stal enorma mängder oxfilé – döms till fängelse

- 06/03/2019, 18:49 -

En 23-årig man i Umeå har dömts till fängelse efter att ha stulit 50 kilo oxfilé från Ica Maxi samt flera liter starksprit från Systembolaget.

I februari i år befann sig den 23-årige mannen på Ica Maxi i Umeå då en anställd upptäckte hur mannen plockade på sig 50 kilo oxfilé till ett värde av 8 660 kronor. När mannen insåg att han hade blivit upptäckt började han springa ut från butiken, med sportbagen fylld av oxfilé runt hängandes på axeln. 

Vid entrén knuffade oxfilétjuven till en chef från butiken. Chefen och några till i personalen följde efter mannen ut på gatan där han plötsligt stannade till. 

– Han såg sig omkring nervöst och jag upplevde honom inte bara stressad utan som att han var påverkad och inte riktigt kontaktbar, berättade chefen i polisförhör.

Mannen släppte plötsligt sportbagen med det dyra innehållet på marken och försvann med bil från platsen.

Mannen döms till fängelse och skadestånd 

Polisen kunde identifiera mannen i samband med en händelse på Systembolaget i Umeå två dagar senare. Vid det tillfället hade han med sig en sportbag som han fyllde med åtta flaskor vodka.

Norran rapporterar att Umeå tingsrätt dömer mannen till fängelse för en rad stölder och hot. Då tidigare utdömd skyddstillsyn inte har fungerat, så döms 23-åringen nu till fyra månaders fängelse. Han ska även betala en rad olika skadestånd.