Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu blir det extra trafikkontroller i hela landet

- 08/03/2019, 18:13

Från och med på måndag kommer polisen bli extra synlig på svenska vägar. Det beror på att det under hela nästa vecka kommer att sättas in extra trafikkontroller runtom i landet.

Om du befinner dig ute på vägarna nästa vecka så finns det en chans att du stöter på fler poliser än vanligt. Det beror på att det är den nationella trafikinsatsveckan, vilket innebär att det kommer att genomföras extra många trafikkontroller. 

– Det kommer vara en nationell trafikinsatsvecka, med fokus på alkohol- och droger, så det kommer vara rätt mycket poliser på gatorna, säger Ewa-Gun Westford, presstalesperson vid polisen i region Syd till 24Malmö. 

Vill minska antalet skadade 

Anledningen till att trafikkontrollerna genomförs är främst för att minska antalet skadade och döda i trafiken.  

Enligt siffror från trafikverket så dog cirka 325 personer i trafiken förra året. I cirka en tredjedel av fallen var droger och alkohol involverade. 

Och det är just fall involverande onykterhet i trafiken som ska fokuseras på nästa vecka, enligt 24Malmö

Vill du hjälpa till att göra vägarna säkrare? Kom ihåg att du alltid kan kontakta polisen genom att ringa 114 14om du misstänker att någon kör onykter. Vid pågående brott kan du nå dem via 112.