Luleå, barn.
Två fyraåringar har försvunnit från en skola i Luleå. - Foto: Bildkälla: Johan Nilsson/TT, Google Maps

Två fyraåringarna som försvann från förskola har återfunnits

Vid 15-tiden under torsdagseftermiddagen försvann två fyraåringar från en förskola i Luleå. Nu har pojkarna återfunnits: "Pojkarna är återfunna. De är välbehållna", skriver polisen.


Två fyraåriga pojkar försvann från en förskola i Luleå. Enligt polisen ska pojkarna ha lämnat förskolan strax efter klockan tre. 

Nu har pojkarna återfunnits välbehållna. 

 "Pojkarna är återfunna. De är välbehållna. Pojkarna hade gått hem till en kompis och lekt. Pojkarna lämnas nu till sina vårdnadshavare", skriver polisen på sin hemsida. 

Sökning pågick under torsdagen

– De hade sagt till ett annat barn att de skulle gå hem till en av pojkarna, men de är inte där. Sedan dess har man inte sett dem, sade Maria Linné, presstalesperson vid polisens regionledningscentral, till Expressen 

Maria förklarade att polisen jobbade med informationshämtning och att de sökte igenom stora och mindre områden.  

– Vi jobbar för fullt med båda. Militären ska också hjälpa till att söka. En helikopter är redan uppe i luften och söker av området. Det var en cyklist som uppgav att hon eller han hade sett pojkarna, så man söker i den riktningen just nu, berättade Maria Linné för Nyheter24.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Silikonmugg återkallas – kan orsaka kvävning

MP: Ett ödesval för klimatet och naturen

Miljöpartiets fokus i EU- valet kommer att ligga på klimat, natur och demokrati.

Dödstalet stiger efter attacken mot Tjernihiv

Minst 18 människor dödades i den ryska attacken mot staden Tjernihiv i norra Ukraina på onsdagen. Både Ryssland och Ukraina uppger att de hejdat drönarattacker under natten.

Fortsatta anfall mot Gaza – 40 platser på en dag

I skuggan av den upptrappade konflikten mellan Israel och Iran fortsätter israelisk militär sina offensiver mot Gaza. Mellan måndagen och onsdagen dödades över 100 palestinier i Gaza, enligt FN:s humanitära organ Ocha.

Mugg återkallas – kan orsaka kvävning

En muminmugg återkallas eftersom den kan orsaka kvävning, skriver Konsumentverket.

Bunge ser krokig väg mot räntesänkning

Hon står fast vid bedömningen att styrräntan kan sänkas i maj eller juni. Men vägen är inte spikrak och hon konstaterar att det har hänt en del de senaste veckorna.