Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Guldbaggenominerad skådespelare internationellt efterlyst

- 28/03/2019, 20:28 -

Den 23-årige skådespelaren Sebastian Ljungblad är internationellt efterlyst. Detta eftersom att han misstänks för försök till grovt bedrägeri. Nu går polisen ut med bild på honom eftersom de tror han kan befinna sig i Sverige.

Sebastian Ljungren, 23, nominerades till "årets manliga huvudroll" i Guldbaggegalan för sin prestation i långfilmen "Goliat". Men när galan ägde rum i januari var inte skådespelaren på plats, och häktades då i sin frånvaro. 

Han är misstänkt för försök till grovt bedrägeri och är internationellt efterlyst av polisen. 

– Det rör sig om så kallade vishing-bedrägerier, det vill säga att man ringer upp någon och försöker få tillgång till dennes konto, säger förundersökningsledare Helene Gestrin, till Aftonbladet.

En kompis till Sebastian Ljungblad sitter även häktad. 

Sägs vara i Thailand – kan vara i Sverige

Skådespelaren sägs vara i Thailand, men enligt åklagaren finns det inget som faktiskt pekar på det. Detta då det inte finns någon registrerad inresa i Thailand. Enligt henne kan han vara i Sverige.

– Det finns anledning att tro att han kan befinna sig i Sverige och därmed är vi intresserade att få in information så att vi kan verkställa hovrättens beslut om häktning, säger hon till Aftonbladet.

Polisen går nu ut med bild på Sebastian Ljungblad och hoppas på tips om var han kan vara. 

Släpptes på fri fot

Den 23-årige skådespelaren häktades tidigare för brottet, men släpptes på fri fot innan han häktades igen. Det var då han var borta. 

Han själv nekar till brottet.

– Det är ett väldigt fult brott. Jag har varit stökig i många år, men jag skulle aldrig sjunka så lågt. Det är inte min stil, sa han till Norrköpings Tidningar i januari.

Skådespelarens advokat, Mikael Abrahamsson, berättar för Aftonbladet att han har kontakt med den efterlyste men att han inte vet var denne befinner sig. 

Abrahamsson säger även att anledningen till att Sebastian Ljungblad inte går till polisen självmant är för att han inte vill sitta inne på "lösa anklagelser".

– Sebastian har själv ringt polisen och meddelat att han finns tillgänglig för förhör via telefon, men både polisen och åklagare har avböjt. Det är besynnerligt, säger advokaten Mikael Abrahamsson för Aftonbladet.