Bästa aprilskämten 2019.
De bästa aprilskämten 2019 - Foto: Pixabay

Här är de bästa aprilskämten 2019 – gick du på något av dem?

Det är första april, och vi vet alla vad det betyder – lurendrejerier i mängder! Men hur har man försökt luras idag då? Här är några av de bästa skämten!


Det är första april, vilket innebär att tidningar och företag gärna skojar till det lite. Och visst är det irriterande när man går på ett skämt?

Här har vi samlat några av dagens bästa skämt – gick du på något av dem?

Pansarsnippa och flygplanssnippa

"Great minds think alike" säger man ju. Idag fick två lokalredaktioner i södra Sverige för sig att dra nästan identiska aprilskämt, i kölvattnet av den uppmärksammade "stridspitten" där ett flygplan från F17 i Blekinge flög över södra Sverige i en flygtur som på flygradar såg ut som en penis. 

24Kristianstad skämtade om att pansarregementet P7 har ritat en "pansarsnippa" över hela Skåne. 

P4 Blekinge i sin tur skojade om att flygvapnet nu ska göra en "flygsnippa" över Blekinge. 

Mygg i Västerbotten

Norrland är ju inte direkt känt för att ha någon brist på mygg. Därför blev det lite skojigt idag när Västerbottenskuriren skämtade om att man ska placera ut en halv miljard mygglarver längs Umeälven. 

Cykelbesiktning

Även Umeåtidningen Folkbladet ville skoja lite, men valde en lite mörkare ingång än konkurrenten VK. Enligt Folkbladet ska nu alla cyklar besiktigas efter att antalet olyckor ökat. 

Enligt Folkbladet skulle även bilbesiktningen bli dyrare för den som väljer att inte besiktiga cykeln. 

Luleå ska byta färg på isen

Och P4 Norrbotten ville inte vara sämre. Idag toppar radiokanalen med nyheten om att Luleå Hockey ska börja spela sina hemmamatcher på rosa is. 

Hockeyföreningen hoppas att den rosa färgen ska leda till mjukare spel med färre tacklingar, enligt P4 Norrbotten

Kosläpp på fotbollsarena

Att släpa med hela familjen på kosläpp har blivit allt mer poppis på senare år. Men hur smart är det att släppa ut kossorna på Kalmar FF:s hemmaarena? 

Det är tidningen Barometern som idag skojar om att man ska ha ett kosläpp på Guldfågeln Arena. 

Köttförbud i Uppsala

Många upplänningar blev kanske lite sura i morse när de läste 24Uppsalas nyhet om att skolorna i Uppsala nu bara ska servera vegansk mat och helt förbjuda alla animaliska produkter. 

Men ja, det är så klart ett skämt. Att experten i artikeln heter "Mouruth" i efternamn känns ju lite avslöjande.

Björklund ska flytta

Även politikerna fick för sig att skoja lite idag. Eller vad sägs om att Liberalerna i Blekinge släppte nyheten om att partiledaren Jan Björklund ska flytta till Karlshamn?

I ett pressmeddelande skriver man att Björklund "har köpt släktingars sommarbostad och kommer flytta till kommunen permanent". 

Ny sexmyndighet

Även regeringen fick för sig att skoja lite. Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll gick idag ut med att man ska införa Myndigheten för säkert avlande – Mysa. 

Tanken är att enligt Strandhäll att barnafödandet ska gå upp genom att införa en statlig dejtingapp och möjligheten att vara hemma från jobbet vid ägglossning. 

Nytt skarpt KD-förslag

Även Kristdemokraterna kände för att skoja till det, genom att kräva att riksdagsspärren ska höjas från fyra till tio procent. Men med tanke på att förslaget presenterades av den fram tills nu helt okände toppolitikern Inge Pijosk får vi nog anta att det inte blir något av idén. 

Gillade du det här? Då kommer du verkligen uppskatta de här aprilskämten från världen över!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du blivit lurad idag?
Tack för din röst!