Aprilskämt världen över
Här är aprilskämten hela världen skrattar åt. - Foto: Pixabay

Här är några av världens roligaste aprilskämt 2019

Ska McDonald's göra en burgare med bara gurka? Ska britterna förbjuda aprilskämt? Och hur ska Tinder lösa problemet med att folk ljuger om sin längd? Här är aprilskämten som lurade världen idag.


Att luras på första april är verkligen inte bara en svensk grej. Över hela världen tar företag och media chansen att skoja till det lite. Här är några av de bästa skämten från hela världen. 

Tinder kräver bevis på din längd

Att ha med längden på sin Tinder-bio är vanligt. Men nu vill det gigantiska dejtingföretaget sätta stopp för att folk ljuger om sin ålder. 

I en bloggpost skriver Tinder att man kommer kräva längdcertifierng av sina användare, där man ska ställa sig bredvid en byggnad för att bevisa sin längd.

Eller så är det bara ett aprilskämt

McDonald’s nya burgare – med bara inlagd gurka

Det var för bra för att vara sant. McDonald's i Australien gick idag ut med att man skulle göra en ny burgare med bara inlagd gurka. 

McPickle (Foto:McDonald's Australien)

Tyvärr var det bara ett skämt – men eftersom internet nu svämmar över med kommentarer om att införa burgaren på riktigt kanske den blir verklighet snart, vem vet?

Aprilskämtsförbud i Storbritannien

Brittiska tidningen The Telegraph valde att köra en metavinkel i år, nämligen att regeringen nu ska förbjuda aprilskämt. 

Enligt tidningen ska skämten förbjudas eftersom britterna numera har svårt att skilja på sanning och lögn. Tidningen skriver också att det hela baserar sig på en bortglömd lag från 1600-talet, och att straffet är "splittrade revben". 

Slipp snusk med ny sexfri streaming

TV-kanalen BBC valde att "lansera" en helt ny funktion på sin streaming-tjänst lagom till 1 april. Det ska nu vara möjligt att genom ett enkelt knapptryck spola förbi alla sexscener i en film eller tv-serie.  

Kanske vore något för pryda tv-tittare ändå?

Gratis öl!

Engelska kvällstidningen Daily Star körde en riktig publikfriare i år – gratis öl. Enligt tidningen ska brittiska sjukvården nu erbjuda gratis öl för folk som lider av sömnlöshet, trötthet eller anemi. 

Kant- och bottenfri pizza

Australiensiska pizzaföretaget Deliveroo kommer ta bort alla kanter och bottnar på sina pizzor. Detta efter att företaget mottagit flera klagomål, eller "crustomer complaints" (kul!). 

Prata med blommor

Google kände också att det var läge att skoja. Företaget har nu släppt en video där man menar att man kommer kunna föra samtal med tulpaner, som tydligen är en väldigt intelligent blomma. 

Har du blivit lurad idag? Här är några av dagens bästa aprilskämt från Sverige!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
har du blivit lurad idag?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.