Söndag 9 Maj
Stockholm

Park i Göteborg spärrades av efter larm om ett misstänkt föremål

Polisen tog under måndagseftermiddagen emot ett larm om en misstänkt handgranat i Brunnsparken. Stort område avspärrat i centrala Göteborg.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Ett larm inkom till polisen vid 16-tiden på måndagen om att en man har setts bära omkring på ett misstänkt föremål i Brunnsparken, Göteborg. Det misstänkta föremålet ska ha sett ut som en handgranat.

Strax därefter var polisen på plats och kunde tillsammans med väktare säkra mannen.

Utrymdes av säkerhetsskäl

Efter att polisen tagit beslut om att stänga av stora delar av Göteborgs kollektivtrafik, så utrymdes även Brunnsparken av säkerhetsskäl. Vid 16.30-tiden var parken avspärrad.

– Hela Brunnsparken är avstängd tills vidare, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson, till Expressen. Han berättar även att man kontaktat bombskyddet:

– Men det är oklart när de kan vara på plats. Om man kommer fram till att det är ett farligt föremål kan det bli frågan om att utöka avspärrningarna, kanske utrymma närliggande affärslokaler.

Spårvagnslinjerna som går via Brunnsparken står stilla.

En förundersökning är inledd med rubricering grovt olaga hot mot grupp samt lagen om explosiva ämnen.

Någon tidsplan för säkrandet av det misstänkta föremålet finns inte ännu. Så man vet alltså inte hur länge det kommer vara avspärrat.

Uppdatering: Avspärrningar hävs

Vid 17.14 hävdes avspärrningarna runt området och Nationella bombskyddet har avslutat sitt arbete på plats.

"Anledningen är att bedömning av det föremål man hittat ska vara att det är en övningshandgranat/attrapp. Det betecknas inte som farlig i nuvarande utförande", skriver polisen på deras hemsida och fortsätter:

"Den man som frihetsberövas kommer att höras så fort det kan ske. Han betecknas för närvarande som ej hörbar p.g.a. berusning/påverkan. Han kommer att delges misstanke om försök till allmänfarlig ödeläggelse samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor."

Kommentera
Kopiera länk
Dela