Stort polispådrag vid skola i Härnösand.
En skola i Härnösand har stängts av. - Foto: Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT Bild

Stor polisinsats på gymnasieskola – elever instängda i klassrum

Det pågår ett stort polispådrag vid Härnösands gymnasium efter att en person med ”ett vapenliknande föremål” synts till. Insatsstyrkor söker igenom skolan och en del elever ska ha stängts in i klassrum. Händelsen ska gälla olaga hot.


Efter att en person med ”ett vapenliknande föremål” synts till på Härnösands gymnasieskola har ett stort polispådrag kallats till platsen. Flera beväpnade poliser är del av pådraget och en insatsstyrka genomsöker skollokalen.  

– Vi har en pågående insats som gäller olaga hot, vi har flera patruller på plats för att skapa oss en bild av vad som hänt säger Liv Fahlén, kommunikatör vid polisens regionledningscentral, till SVT Västernorrland.

Elever gråter och är upprivna

Man har i nuläget valt att stänga av skolan och enligt Mikael Gjersvold, säkerhetsansvarig på Härnösands kommun, får de elever som är ute inte gå in och de som är inne får inte gå ut.

Enligt SVT har det talats om att en ur personalen utsatts för hot, och att det setts en man setts med pistol vid skolan. Men polisen har inte bekräftat informationen. 

Det de i nuläget meddelar är att vapnet inte ska ha riktats mot någon, och att ingen specifik person ska ha hotats i samband med att vapnet riktats mot någon. 

Både Härnösandspolis och Sundsvallspolis befinner sig på skolan, och SVT rapporterar att många elever gråter och är upprivna av händelsen.

Man i 20-årsåldern gripen

En man i 20-årsåldern har tagits in på förhör hos polisen. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska han ha setts med en pistol. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!