Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

12-årig flicka till sjukhus efter explosion i Malmö

- 15/04/2019, 12:00

Runt tvåtiden under måndagsmorgonen inträffade en kraftig explosion vid Nobeltorget i centrala Malmö. En 12-årig flicka fick föras till sjukhus efter att hennes sovrumsfönster krossats.

Larmet inkom till polisen kring tvåtiden på måndagsmorgonen och explosionen ska ha skett utanför en garageport på Nobelvägen i centrala Malmö, skriver SVT. Polisens bombgrupp kallades till platsen, men kunde efter en stund lämna då inga ytterligare sprängmedel hittades. 

En 12-årig flicka fick föras till sjukhus efter att hon träffats av glassplitter från ett sovrumsfönster. Flera fönster i bostadshuset som ligger i anslutning till garaget krossades. 

– Det smäller på en tiondels sekund och den som tänt på ser till att ta sig långt därifrån. Tidpunkten talar också emot att det finns vittnen. Möjligtvis kan någon bil ha passerat på Nobelvägen, säger polisens presstalesperson Calle Persson till SVT

Polisen arbetar med att förhöra eventuella vittnen på plats, området är fortsatt avspärrat. Kriminaltekniker undersöker området under förmiddagen. 

Händelsen har rubricerats som allmänfarlig vårdslöshet och vållande till kroppsskada.