Härligt med påskvärm
Äntligen är våren här – lagom till påsk - Foto: Stina Stjernkvist/TT, Pixabay

Äntligen! Nu kommer vårvärmen på allvar – lagom till påsk

Nu är det dags på riktigt – vårvärmen kommer! Och den kommer ju minst sagt lägligt, precis lagom till påskhelgen.​​ I södra Sverige blir det upp till hela 18 grader.


Ja, det är på många håll som man kommer kunna få en riktigt trevlig påsk med sol och värme. Det är nämligen en rejält högtryck som lagt sig över större delar av landet. 

"Högre dagstemperaturer under veckan"

– Tendensen är att vi kommer att få allt högre dagstemperaturer under veckan, säger Ian Engblom, meteorolog på Foreca, till Aftonbladet och fortsätter:

– Framåt skärtorsdagen, långfredagen och själva påskhelgen kommer vi att ha goda chanser till temperaturer över 15 grader i väldigt stora delar av södra Sverige, lokalt och tidvis även en bit upp över södra Norrland.

Det är på många platser som man kommer att kunna avnjuta temperaturer över 15 grader. Men lite svalare kan det dock bli närmast kusten och nära stora sjöar. Orsaken till det ska vara att det fortfarande är ganska kyligt i vattnet.

Men det kan faktiskt bli ännu högre temperaturer i helgen. På flera platser i södra Sverige kan det blir upp mot 18 grader!

Men det är inte riktigt likt det normala. Även om det är betydligt varmare än normalt så slår det fortfarande inte aprilrekordet den 27 april år 1993. Då uppmättes temperaturen till galna 29 grader i Genevad på Gotland. Men som sagt, där är vi ju inte riktigt ännu.

Svalare i norr

Tyvärr är det inte hela Sverige som får njuta av vårvärmen, i alla fall inte riktigt ännu. I stora delar av Norrland blir det nämligen lite svalare med en dagstemperatur på under tio grader. Och som om det inte vore nog där. Mot slutet av påskhelgen kan det även komma en hel del regn över norra Sverige.

Allmänt så verkar det som att vintern helt klart gjort sitt för säsongen. Eller ja, åtminstone i södra Sverige. Exakt hur vädret ser ut efter mitten på nästa vecka är svårt att säga. Men något som verkar ganska säkert är att vintern inte kommer att göra en comeback.

– Det ser ut som om värmen kommer att hålla i sig även nästa vecka, i södra Sverige i alla fall. Jag tror att man kan vara rätt säker på att vintern inte kommer tillbaka, åtminstone ­inte i södra Sverige, säger Ian Engblom till Aftonbladet.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du längtat till våren?
Tack för din röst!
Senaste nytt

USA ut ur Niger – kan gynna Putin

1 timme sedan

Rysk guvernör: Drönare dödade två

2 timmar sedan
Guvernören i den ryska Belgorod-regionen, nära Ukraina, uppger att två personer har dödats i en drönarattack.

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

idag 02:32
Fem personer har häktats misstänkta för grova ekobrott i Eskilstuna, rapporterar lokala medier.

Explosion vid militärbas i Irak

idag 01:48
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.