Skor på rad
Felicia letar efter förklaring till kusliga bilden - Foto: Privat

Felicia, 20, letar efter förklaring till kusliga bilden: "Märkligt"

Kanske har du sett en sko på vift någon gång när du varit ute och promenerat? Men lika vanligt är det nog inte att stöta på en hel radda med skor längs vägen. Det gjorde Felicia när hon tog sig en promenad i Skåne...


Förra veckan var 20-åriga Felicia Hedlund ute på något hon först trodde skulle bli en vanlig promenad i Tyringe. Men utmed Malmövägen, vid området Stenberget möttes hon var något utöver det ovanliga.

På en rad stod flera par skor längs gångvägen.

Bildkälla: Privat

Det hela började med att hon några veckor innan detta såg ett par ensamma skor ståendes på samma plats. Men under tre veckors tid har det sedan fyllts på. Inte så ofta, men några gånger.

Även om det kan tyckas lite obehagligt så blev Felicia inte direkt besvärad av skorna som stod på rad.

– Min första teori var nog att det var någon som ställde ut sina skor för att se hur många som "hängde på", typ som ett konstprojekt, berättar Felicia till Nyheter24.

Felicia delade bilden i en grupp på Facebook och det dröjde inte länge innan olika teorier spekulerades vilt. Men hon har fortfarande inte fått något riktigt svar på vad det kan handla om.

Spekulationerna

Ja, teorierna har minst sagt varit många och lika varann.

– Det är en hel del teorier om att det skulle vara folk som har tagit livet av sig som lämnat sina skor som ett minne. Även en del spekulationer om att folk på det sättet hedrar dem som dött i skogen bakom. Det är även många som tror att det skulle ha med knark att göra, fortsätter Felicia.

En annan teori som diskuteras är att folk som vårstädat och då ställt ut sina skor till hemlösa och behövande.

Sedan Felicia delade med sig av inlägget på Facebook har ett par skor försvunnit. Men vem som har dem på sina fötter nu är oklart.

– Jag tror nog att någon ville sätta ut sina skor för att ge dem till de som kanske behöver dem mer, känns mest trovärdigt, avslutar Felicia till Nyheter24.

Polisen: "Inte hört något liknande"

Nyheter24 kontaktade polisen i Skåne för att höra om de visste något om de mystiska skorna. 

– Det har jag aldrig hört talas om. Jag har faktiskt ingen aning om vad det kan röra sig om, då jag inte hört om något liknande. Men att ställa ut skor vid en vägkant är ju inte brottsligt, säger Robert Loeffel, presstalesperson för polisen i Hässleholm, till Nyheter24.

Och gåtan om skorna har fortfarande inget svar.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du sett något liknande?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

1 timme sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

2 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

2 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

3 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

3 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.