Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Liseberg söker deltagare till berg- och dalbanetävling

- 18/04/2019, 18:59 -

Är du en person som ÄLSKAR det där pirret i magen som blir när man åker berg- och dalbana? Då är det här något för dig! Liseberg söker nämligen deltagare till en tävling som går ut på att åka så många berg- och dalbanor som möjligt på två timmar.

Tävlingen går ut på att fyra olika lag, med 25 personer i varje, tävlar om vilket lag som kan åka berg-och dalbanor flest gånger på två timmar, skriver Göteborgs Posten.

Det är berg-och dalbanorna Helix, Lisebergsbanan, Balder och Valkyria som de tävlande lagen kommer att åka. Lagen ska göra minst ett åk i varje bana, men utöver det får de själva lägga upp en taktik om hur man bäst hinner med att åka så många åk på 120 minuter som möjligt.

– Man får åka hela laget tillsammans. Den enda regeln är att samma lag inte får åka samma berg-och dalbana två gånger i rad, utan man måste byta och röra sig mellan berg- och dalbanorna, säger Ebba Källeskog, PR-ansvarig på Liseberg, till Göteborgs Posten.

Tävlingen är inte för alla 

Men tävlingen lämpar sig kanske inte för alla, utan det gäller att man är lite tålig då denna tävling är mer fysiskt krävande än ett vanligt Lisebergsbesök, menar Ebba Källeskog. 

De ordinarie säkerhetsreglerna kommer att gälla – så som ålder och längd. 

Såhär ansöker du

För att ansöka skickar du in en individuell ansökan på Lisebergs hemsida. Antingen hamnar du i ett lag med 24 främlingar, eller så kan du ha möjlighet att önska att få vara i samma lag som dina vänner. 

Liseberg vill helst ha blandade åldrar med olika bakgrunder på de personer som deltar. Och för att enklare kunna göra lagen så har nöjesfältet döpt de fyra lagen efter de fyra berg-och dalbanorna. De ska spegla en typ av personlighet. 

– Valkyria är lite divig, Helix är lite tuffare, Balder är snäll och Lisebergsbanan är en gammal klassiker. Så kan man motivera vilken man passar till, säger Ebba Källeskog, till Göteborgs Posten

När du söker ska du därför motivera vilket lag som du passar bäst i.

Tävlingen kommer att äga rum samma dag som Liseberg öppnar för säsongen, det vill säga den 27 april. Däremot kommer detta att ske innan parken öppnar för allmänheten.

Vad vinner man då? Jo, vinnaren för inviga öppningen av nöjesparken!

Kommer du att söka till tävlingen?