Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

13-åring fick ostbit kastad sig – dog av allergichock

- 04/05/2019, 08:56

En 13-årig pojke från London med kraftig mejeriallergi fick i juni 2017 en ostbit kastad på sig - han dog senare på sjukhus. Nu har förhören om vad som hände på skolan den dagen inletts.

Det var i juni 2017 som den tragiska incidenten inträffade. 13-årige pojken Kranbir "Karan" Singh, som led av en extrem form av mejeriallergi, avled på ett sjukhus i London, omgiven av sin familj. 

Allt började med att en skolkamrat kastade en ostbit, som har uppskattats vara lika stor som en halv post-it lapp, på Karan. 

Sedan sattes en allvarlig allergisk reaktion igång i Karans kropp. Ostbiten träffade honom i nacken och pojken som kastade har i förhör nu berättat om händelseförloppet. 

"Jag visste inte att han var allergisk" 

– Jag var på väg mot lunchmatsalen med min kompis och var hungrig. Jag frågade honom om något att äta och såg att han hade en bit ost. På skämt gav han den till mig för att jag visste att jag inte skulle bli mätt på den. Jag kastade sen den lilla ostbiten på Karan, jag visste inte att han var allergisk, säger pojken i förhör enligt The Independent. 

Pojken fortsätter: 

– Han var ganska nära mig. Han var vänd åt andra hållet, jag tror att ostbiten landade på vänster sida av hans nacke. Efter det sa Karan att han var allergisk, då bad jag om ursäkt. 

Bildkälla: Familjen Cheema/SWNS.com 

"Jag menade inget illa" 

Karans mamma, Rina, säger i en redogörelse för domstolen att hennes son "flitigt" uppmärksammade omgivningen på allergin och att hans hälsa i övrigt var god. 

Pojken som kastade osten fick under förhöret frågan från åklagare Mary Hassel om han kände till vilka följder en allergisk reaktion kunde få. 

– Jag trodde att han kanske kunde få feber eller utslag och missa skolan ett tag. Jag visste inte att det kunde leda till döden, säger han. 

I domstolen bad han om ursäkt till Karans familj och sa att han aldrig menade något illa. 

Under torsdagen uppskattades förhören att pågå i ytterligare tre dagar, och man har bestämt skydda identiteten på pojken som förhörs, skriver The Independent.

Fler nyheter: Ny smittsam fästing sprider sig i Sverige – kan vara livsfarlig