Polis-hittar-knark-vid-forskolor-i-Tensta
Polis hittar knark vid förskolor i Tensta. - Foto: Pontus Lundahl/TT, Johan Nilsson/TT

Knark upphittat på förskolor – nu ryter polisen ifrån

I fredags hittade Rinkebypolisen knark på en förskola i Tensta, vilket är det andra fyndet av sitt slag inom en månad. Nu ryter polisen ifrån ordentligt på Facebook, med ett tydligt meddelande till de inblandade: "Kommer jaga er med allt vi har".


Den 14 april hittade Rinkebypolisen narkotika undangömt på en förskola i Tensta, efter ett tips från allmänheten. Platsen undersöktes då med polishund, som markerade för narkotika på flera ställen inom området. 

I fredags gjordes ytterligare ett fynd på en annan förskola i Tensta, vilket har fått polisen att ryta ifrån ordentligt.

Förskolorna används för att gömma och sälja knark

Narkotikan som polisen hittat består av hasch, marijuana och tramadol. Teorin är att förskolorna har använts både för att gömma och sälja narkotikan. 

Ännu har ingen kunnat gripas för brotten, men fynden har varit tillräckliga för att få polisen att sätta ner foten. 

Polisen tror att förskolorna har använts både som gömställe och för försäljning. Bildkälla: Vegard Wivestad Grøtt/TT

"Kommer låsa in er"

Dagen efter beslaget la Rinkebypolisen upp en video på sin Facebook-sida där Robert Bjuvhage, avdelningens gruppchefpratar om situationen: 

– Jag blir förbannad och upprörd att man sjunkit så lågt att man hanterar narkotika på en plats där föräldrar ska vara trygga att lämna sina barn.

Han fortsätter, nu med ett meddelande direkt till de inblandade: 

– Fortsätter ni att sälja och gömma narkotika vid våra förskolor så kommer vi jaga er med allt vi har och vi kommer låsa in er. 

Rinkebypolisen la upp en video på deras Facebooksida där de adresserade situationen. Bildkälla: Johan Nilsson/TT

Vill få in mer tips

Syftet med Facebook-inlägget var inte bara att skicka en signal till de kriminella, utan även att öppna upp för fler tips från allmänheten. 

– Vi vill nå ut med den problematik som vi kämpar mot i vårt område, därför valde vi att gå ut på Facebook. Där når vi unga, gamla och folk i hela Sverige säger Bjuvhage till Aftonbladet.

Läs även: Nu ska knarkhundar genomsöka svenska skolor

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!