Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mamma polisanmäld – för att hon tog dotterns surfplatta

- 10/05/2019, 16:38 -

En 40-årig mamma har anmälts till polisen – av ingen mindre än sin egen dotter. Allt detta efter ett bråk om skärmtid, som slutade i att mamman valde att ta bort dotterns surfplatta. Då bestämde sig dottern för att anmäla sin mamma för ofredande.

Under lördagen kom det in ett samtal till polisen i Lund. Telefonsamtalet kom från en 14-årig tjej som ville anmäla sin mamma för ofredande. Detta efter att mamman hade tagit ifrån sin dotter hennes surfplatta.

Bråkade om skärmtid

Allting började med att mamman ville begränsa dotterns skärmtid. När mamman sedan gick in och tog ifrån paddan så valde dottern att anmäla händelsen till polisen, som kallades till platsen. 

Bråket om skärmtid slutade med besök av polisen.
Bråket om skärmtid slutade med besök av polisen. Personen på fotot har inget med artikeln att göra. Bildkälla: Janerik Henriksson/TT

Svårt att avgöra

Men Linnea Wegerstad, som är lektor vid juridiska fakulteten i Lund, menar att det inte går att fastställa händelsen som ofredande, baserat på endast en polisanmälan. 

Hon har dock varit med om andra fall där föräldrar vid tillfället tagit tag i barnet.

– Det finns fall där föräldrar mer handgripligt har ryckt i en arm eller tagit tag och då kan det vara ofredande, om det inte når upp till misshandel. Ofredande ska vara en kännbar fridskränkning, förklarar hon för Sydsvenskan.

Ärendet har nu skickats vidare till sociala myndigheter.