Surfplatta
Tonåring anmälde sin mamma för ofredande efter att ha tagit hennes surfplatta. Personen på fotot har inget med artikeln att göra. - Foto: Hanna Franzén/TT, Thomas Brun/TT

Mamma polisanmäld – för att hon tog dotterns surfplatta

En 40-årig mamma har anmälts till polisen – av ingen mindre än sin egen dotter. Allt detta efter ett bråk om skärmtid, som slutade i att mamman valde att ta bort dotterns surfplatta. Då bestämde sig dottern för att anmäla sin mamma för ofredande.


Under lördagen kom det in ett samtal till polisen i Lund. Telefonsamtalet kom från en 14-årig tjej som ville anmäla sin mamma för ofredande. Detta efter att mamman hade tagit ifrån sin dotter hennes surfplatta.

Bråkade om skärmtid

Allting började med att mamman ville begränsa dotterns skärmtid. När mamman sedan gick in och tog ifrån paddan så valde dottern att anmäla händelsen till polisen, som kallades till platsen. 

Bråket om skärmtid slutade med besök av polisen. Personen på fotot har inget med artikeln att göra. Bildkälla: Janerik Henriksson/TT

Svårt att avgöra

Men Linnea Wegerstad, som är lektor vid juridiska fakulteten i Lund, menar att det inte går att fastställa händelsen som ofredande, baserat på endast en polisanmälan. 

Hon har dock varit med om andra fall där föräldrar vid tillfället tagit tag i barnet.

– Det finns fall där föräldrar mer handgripligt har ryckt i en arm eller tagit tag och då kan det vara ofredande, om det inte når upp till misshandel. Ofredande ska vara en kännbar fridskränkning, förklarar hon för Sydsvenskan.

Ärendet har nu skickats vidare till sociala myndigheter.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

Sambo? Så delar du upp ekonomin med din partner

Brukar du och din partner bli osams över ekonomin? Nyheter24 har pratat med Madelén Falkenhäll, hållbarhetsekonom på Swedbank, som berättar hur man kan tänka när man ska dela upp ekonomin med sin partner.

Det vill svenskarna helst ha på sig när de begravs

Här är plaggen som svenskarna helst har på sig i graven när de begravs. Vissa plagg är med otippade än andra. Vad hade du velat ha på dig när du begravs?

Stockholmsbörsen flyttar – här är nya adressen

Stockholmsbörsen ska flytta. Om ett år ska de 900 anställda byta arbetsplats från Frihamnen till Stockholm City. Det är inte ett problem att lokalerna är mindre eftersom fler jobbar hemifrån sedan pandemin, berättar Nasdaqs pressansvarige, Erik Gruvfors.

Nato överens om luftvärn till Ukraina

Natoländerna har kommit överens om att ge fler luftvärnssystem till Ukraina. Det meddelar Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg, efter ett virtuellt möte med medlemsstaternas försvarsministrar och Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Malmö: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Singelolycka på Agnesfridsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.