Vintern gör comeback
Chockbeskedet: Vintern är tillbaka – i flera delar av landet - Foto: Henrik Montgomery/TT, Anders Wiklund/TT

Chockbeskedet: Vintern är tillbaka – i flera delar av landet

Det har minst sagt varit upp och ner på väderfronten den senaste tiden. En riktigt härlig släng av värme fick flera delar av landet känna på i maj. Men nu kommer dessvärre lite tråkigare nyheter för alla soldyrkare. Vintern gör comeback.


Har du packat ner alla långkalsonger, mössor och vantar och burit ner till källaren? Sakta i backarna. Det kan nämligen vara läge att hämta upp det igen.

Att det är speciellt kallt för årstiden är ingen nyhet. Något som kanske är mindre roligt för alla som gillar värme är att det kyliga vädret kommer att fortsätta under veckans gång.

Vintern har gjort comeback

Vintern har redan gjort en comeback i Dalafjällen där det i skrivande stund snöar.

Men det är inte bara Dalafjällen som kommer få känna på mer snö. I veckan väntas ännu mer vitt falla från himmelen i Härjedals- och Jämtlandsfjällen. Och då snackar vi inte det vita sälg-luddet

– Det har ju snöat i Dalarnas fjälltrakter. Inte så mycket, några centimeter kanske, och det är ganska blött och slaskigt. Det är inget som väntas ligga kvar, för det är några plusgrader i dag, säger Henrik Reimer, meteorolog på SMHI, till Aftonbladet.

Ovanligt kyligt för årstiden

Det är dock inte bara kallt i fjällen. Nej, det är ovanligt kyligt i hela landet. I nästa vecka kommer norra Sverige få mellan 5 och 10 grader.

– Kustlandskapen får det lite mer normalt än inlandet, en 15 till 17 grader. Men det blir ostadigt och lågtrycksbetonat, med moln och regnskurar. Fast det kommer att vara en del sol också, fortsätter Reimer.

Håll ut – det vänder

Förhoppningsvis kan du slänga ner alla varma kläder för gott snart. Enligt meteorologen kan det nämligen vända redan efter nästa vecka. 

– Till nästa helg vänder det. Då kommer det in mildare luft. Men om det blir soligt är svårt att säga nu, för det ligger väl långt fram i tiden, avslutar Henrik Reimer till Aftonbladet.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vad föredrar du helst?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Person åtalad för terrorfinansiering

Polisen rapporterar om trafikolycka, Örebro

1 timme sedan
"En bilist har kört in i en stolpe på länsväg 733", skriver polisen på sin hemsida.

Nu kan du spara anhörigs DNA – efter döden – i ett smycke

1 timme sedan
Färre svenskar är intresserade av att begravas på en kyrkogård, det menar Ulf Lernéus på Begravningsbyråer. Istället vill man uppleva den sista vilan på en bergstopp, eller i ett smycke – men hur går det till egentligen?

Polisen i Södertälje rapporterar om rån

1 timme sedan
"Man misshandlas och rånas.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om brand, Härnösand

1 timme sedan
"Härnösand, larm om brand i byggnad i centrum.", skriver polisen på sin hemsida.

Umeå: Polisen rapporterar om stöld

1 timme sedan
"Umeå, misstänkt stöld i matbutik.", skriver polisen på sin hemsida.