Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Experten: Därför kommer det bli förbjudet att köra bil

- 03/06/2019, 18:16 -

Älskar du att köra bil? Då kan du få problem i framtiden. Det menar i alla fall bilexperten Karolina Bjurehed. Hon ser nämligen att vi går emot särskilda trender – bland annat att bilkörning kommer att förbjudas.

Är bilkörning något som ligger dig extra varmt om hjärtat? Då kan du få problem i framtiden, det menar i alla fall Volvo–systemvetaren Karolina Bjurehed. 

Hon arbetar med att förutspå trender om bilmarknaden – och enligt henne kommer det snart bli förbjudet att köra bil.

"Tutar och spyr ut avgaser"

Även om Bjurehed själv arbetar med fordon ställer hon sig skeptisk till bilars framtid hos privatpersoner. I en intervju med Ny Teknik avslöjar hon sin senaste förutsägelse – att människor börjar tröttna på att köra bil, i alla fall i storstäderna:

 – Bra för människan i staden är fler grönområden, inte bilar som tutar och spyr ut avgaser. Städerna kommer inte att tillåta det, den trenden ser vi, säger hon till Ny Teknik. 

Volvo
Bildkälla: Pixabay

En ny bilmarknad

En kan fråga sig vad Volvo ska hitta på i denna framtid utan bilar. Något som Bjurehed också har funderat över. Hon tror dock att företaget kommer att anpassa sig till marknaden och därför satsa mer på att leverera tjänster och system, inte att sälja faktiska bilar:

– Att sälja bilar till privatpersoner, vi ser att det kommer att minska. Vi gör säkra och helt fantastiska bilar. Men vi vill också göra världen bättre med våra tjänster, avslutar Bjurehed till Ny Teknik.

Läs även: Här är de tio farligaste länderna att köra bil i

Bil