Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Elevassistent misstänks för flera sexualbrott mot barn

- 08/06/2019, 19:04 -

En elevassistent på en skola i norra Sverige står åtalad misstänkt för flera grova sexualbrott mot barn. På måndag inleds rättegången som förväntas pågå i 13 dagar.

I mars häktades en elevassistent på en skola i Västerbotten och på måndag inleds en flera dagars lång rättegång. Mannen misstänks på totalt 43 åtalspunkter, där flera av punkterna gäller grova sexualbrott mot barn, rapporterar Västerbottens-Kuriren. 

Ska ha pågått i flera år 

Den misstänkte elevassistenten ska under elva års tid förgripit sig på flera barn, 13 stycken finns som målsägande på rättegången. 

Västerbottens-Kuriren skriver att brotten som mannen står åtalad för handlar om sexuellt ofredande, grov våldtäkt mot barn, försök till köp av sexuell handling av barn och barnpornografi.

"Har missbrukat sin ställning"

Övergreppen ska dels ha skett i skolans lokaler men också i simhallen i samband med skolarbete. De ska även ha skett i mannens bostad. Enligt Västerbottens-Kuriren ska han ha erbjudit barnen pengar eller fördelar i spelet Fortnite i utbyte mot sexuella handlingar. 

– Han har varit anställd som klass- eller elevassistent till flera av målsäganden när brotten har skett, eller så har han haft en kontakt med dem efteråt på skolan. Då menar jag att man får se det som att han har missbrukat sin ställning. Det gör brotten grova, säger kammaråklagare Anna Lundberg till tidningen.