Unik värdefull katt försvunnen – hittelön 12 000 utlovas

- 11/06/2019, 18:14 -

Har du sett Bellman? Sphynxen försvann 25 maj från sitt hem i Örebro och har inte synts till sedan dess. Efter flera dygn av sökande har Bellmans matte utlovat en hittelön på 12 000 kronor till den person som ser till att katten kommer till rätta.

Efter att fönstret i köket hemma hos Petra Lindström, 28, stängts dåligt så måste det ha blåsts upp – då tog nakenkatten Bellman sin chans. Men ett liv ute i det vilda är nog inget för Bellman, då han är uppväxt som innekatt.

Katten är av rasen sphynx och smet ut genom köksfönstret 25 maj i år på Markgatan i Örebro. Sedan dess har ingen sett honom.

Hittelön utlovas

När Petra insåg att Bellman smitit ut gav hon sig direkt ut och letade, utan resultat. Hon skrev en efterlysning på Facebook som snabbt fick stor uppmärksamhet. Tack vare inlägget som spridits över 6 000 gånger fick Petra hjälp från många håll med att leta efter sin försvunna kisse.

En av sökarna startade en insamling som senare skulle bli en riktigt hög hittelön. 

– Hon har nyss förlorat en katt och kände att hon ville hjälpa till, säger Petra Lindström till Nyheter24.

På bara fyra dagar lyckades de skramla ihop 12 000 kronor som nu utlovas till den person som ser till att sphynxen Bellman kommer hem igen.

Nakenkatten Bellman är försvunnen
Bildkälla: Privat

Sprider ordet om Bellman

En grupp har skapats på Facebook för att sprida ordet om försvunna Bellman och har redan 700 medlemmar. 

– Medlemmarna hjälper till på sina egna sätt. Allt från hitta id-hundar, delar inlägg och är ute och letar, berättar Petra Lindström vidare för Nyheter24 och fortsätter:

– Folk letar dag som natt. Jag har träffat väldigt fina människor som jag håller daglig kontakt med!

Men trots att så många nu vet vem Bellman är så har han fortfarande inte kommit hem. 

Med hittelönen hoppas Petra på större framgång om att få tillbaka sin katt.

Är du sett sphynxen Bellman? Eller har du hört något om var han kan befinna sig? Hör då av dig till oss på vår tipsmail: tips@nyheter24.se

Har du något husdjur?