Sa-undviker-du-svettflackar-i-sommar
Så undviker du svettfläckar i sommar - Foto: Isabell Höjman/TT

Supertipsen: Så undviker du svettfläckar i sommar

Sommaren är härlig men också varm – något som kan leda till besvärliga svettfläckar. Men oroa dig inte, det finns sätt att undvika ringarna!


Sommaren kantas av härligheter men det finns också risk för svettattacker. Något som kan leda till mindre charmiga ringar under armarna. Som tur är finns det sätt att komma undan fläckarna. Här är Nyheter24:as bästa tips!

Därför svettas vi

Först och främst – alla människor svettas och det är av en viktig anledning. Svett är nämligen kroppens egna sätt att hålla temperaturen nere när det blir för varmt, uppger 1177 vårdguiden.

Bildkälla: Anders Wiklund/TT

Att svett är nödvändigt betyder dock inte att det är kul att få fläckar under armarna. Men det finns sätt att undvika dem.

Tips mot svettfläckar

Här är våra bästa knep för att slippa lökringar:

1. Ta inte för mycket deo

I svettiga tider kan det vara lockande att ösa på med deo. Det här riskerar dock att ge motsatt effekt. För mycket deodorant tenderar nämligen att absorberas av tyg – något som skapar en bas för svettfläckar, skriver The Spruce. Ta därför mindre deo, och se till att den verkligen torkat innan du drar på dig tröjan!

Bildkälla: Claudio Bresciani/TT

2. Använd antiperspirant istället för deo

Ett annat alternativ till deodorant är antiperspirant – en produkt som fyller samma funktion men som är utformad för att minska svettande. Särskilt bra fungerar antiperspirant i armhålor – vilket gör det perfekt för att motverka svettfläckar, uppger 1177 vårdguiden.

3. Raka dig under armarna

En annan strategi är att hålla armhålorna rakade. Det här minskar ytan för bakterier att växa på och fukt att samlas i – alltså mindre risk för ringar!

Bildkälla: Isabell Höjman/TT

4. Ha lösa tröjor 

Sist men inte minst är ett annat knep att ha på sig lösare tröjor. Det här döljer svettringar och gör även att du svettas mindre på stort, skriver UMO.

Läs även: Därför svettas vissa mer än andra

Brukar du få svettfläckar?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ungerns valuta faller efter räntesänkning

Oväntat stort fall för orderingången i USA

Orderingången för varaktiga varor – som bilar, maskiner och kylskåp – i USA föll med 6,1 procent i januari jämfört med månaden före, visar färsk statistik från USA:s handelsdepartement.

Experten: Lugn i räntestormen, husdrömmen springer inte ifrån dig

Priserna stiger 2024. Dessutom ökar tillgången på bolån nästa år och det kan bli flera räntesänkningar. Men stressa inte till bostadsmarknaden, tipsar SPP:s sparekonom. Husdrömmen springer inte ifrån dig. – Passa på att spara till insatsen, gå på visningar och när du hittar ett objekt– våga slå till, säger Shoka Åhrman.

Äldre par dog av sjukdom

Mordutredningen kring ett äldre par som hittats döda i Åsele kommun läggs ner. Den rättsmedicinska undersökningen visar att paret avled på grund av sjukdom, skriver polisen på sin sajt.

Ja till nya EU-regler om miljöbrott

Tuffare straff och mer likartad behandling i hela EU är tänkt att bli följden när nya miljöbrottsregler nu spikats av EU-parlamentet i Strasbourg.

Vasaloppet 2024: Tv-tider, rekord och resultat

Vasaloppet 2024 går av stapeln i början av mars. Nyheter24 reder ut några vanliga frågor som svenskarna googlar inför den anrika tävlingen.