SMHI-kommer-med-dystert-vaderbesked
SMHI kommer med dystert väderbesked - Foto: Johan Nilsson/TT, Björn Larsson Rosvall/TT

SMHI:s dystra besked: "Regn och kalla temperaturer"

Vindarna vänder inte – i alla fall enligt SMHI:s senaste prognos. Nu blir det istället låga temperaturer och kalla skurar runtom i landet – och det är oklart när sommarvärmen kommer tillbaka.


De senaste dagarna har Sverige bjudit på sol och värme runtom i landet – något vi inte kommer få se på ett tag. Nu kan nämligen SMHI-meteorologen Charlotta Eriksson avslöja hur väderprognosen ser ut, och det är inget glatt besked:

– Generellt är det svalare luft just nu i landet och det ser ut att hålla i sig minst tio dagar framåt, säger Eriksson till Nyheter24.

Detta är något som också kommer att ackompanjeras av regn och kalla skurar.

Bildkälla: Johan Nilsson/TT

Ingen sommarvärme så långt ögat når

Eriksson kan inte heller bekräfta när sommarvärmen återvänder, men enligt SMHI:s prognos kommer det inte ske inom de närmaste tio dagarna:

– Man kan se att temperaturen inte kommer överstiga 25 grader den här perioden framåt, säger hon. 

Bildkälla: Johan Nilsson/TT

Här blir det som varmast – och kallast

Det varmaste vädret kommer svepa in över sydöstra Sverige – i alla fall i början av den här tio dagars perioden. Sedan kan det röra sig norrut.

– Just nu ser det ut att bli varmare i norra delen av landet i slutet av den här tio dagars perioden, avslutar Eriksson.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att den härliga sommarvärmen snart ersätts av regn, moln och kalla skurar – något vi enligt SMHI kan förvänta oss en lång tid framöver. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du hunnit njuta av solen?
Tack för din röst!