Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Svensk man gömde och våldtog tysk flicka – döms för våldtäkt

- 02/07/2019, 11:45 -
Svensk man i 30-årsåldern dömdes idag för våldtäkt mot barn

Den så kallade "Skårmannen" dömdes idag för våldtäkt mot barn

Noella Johansson/TT, Google maps, Shutterstock

En man från Västsverige kontaktade en flicka i yngre tonåren i Tyskland. Han reste sedan ned för att träffa henne – och tog med flickan tillbaka till Sverige. Idag dömdes "Skårmannen" för våldtäkt mot barn till två och ett halvt års fängelse.

Det var i början av april tidigare i år som polisen slog till vid en bostad i en kranskommun till Göteborg. När polisen sedan stegade in så fann de en flicka från Tyskland i yngre tonåren, gömd bakom en tvättmaskin.

Mannen åtalades för våldtäkt mot barn och grov egenmäktighet mot barn. I dag dömdes mannen vid Göteborgs tingsrätt till två och ett halvt års fängelse för våldtäkt mot barn, misshandel, grov egenmäktighet med barn och barnpornografibrott.

Kontaktade henne via sociala medier

Den svenska mannen kom i kontakt med flickan via sociala medier och flög sedan ned till Tyskland för att träffa henne. Efter mötet plockade mannen med den unga flickan till Sverige igen.

– De chattade och han flög ner till Tyskland. Han hade köpt en flygbiljett tillbaka till henne och han plockade med henne hit, har åklagaren Mats Ihlbom tidigare sagt, skriver Expressen.

Även känd som "Skårmannen"

Mannen i 30-årsåldern har tidigare varit aktuell i liknande utredningar. Han är nämligen även känd som "Skårmannen".

2012 kidnappade han en flicka som var på väg till sin skola i stadsdelen Skår. Cirka 16 timmar senare hittades flickan och mannen när de var ute och gick. Han hade då klätt ut flickan till en pojke.

Förundersökningen som gjordes då visade bland annat att mannen stängt in flickan i en källarvåning och berättat att hon skulle säljas som sexslav.

Han dömdes då till tre och ett halvt års fängelse och blev villkorligt frigiven 2015.