Tisdag 26 Okt
Stockholm

Person anhållen – misstänkt för våldtäkt på ett äldreboende

En person har gripits misstänkt för våldtäkt på äldreboende.
En person har gripits misstänkt för våldtäkt på äldreboende. Foto: Hasse Holmberg/TT, Fredrik Sandberg/TT

En anställd på ett äldreboende ska ha tagit sig till arbetsplatsen på sin lediga tid och misstänks sedan ha våldtagit en äldre kvinna som var boende i hemmet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under torsdagen kallades polisen till ett äldreboende norr om Stockholm, efter att personalen larmat om en misstänkt våldtäkt mot en äldre kvinna på boendet.

Polisen hittade fynd som hade tytt på att ett sexualbrott ägt rum, varpå kvinnan fördes till sjukhus för att bli undersökt.

Sitter nu anhållen

Nu sitter en av de anställda anhållen, misstänkt för våldtäkt.

Personen greps natten till fredag och ungefär halv fem på fredagsmorgonen anhölls denne av jouråklagare.

Polisen har även gjort en brottsplatsundersökning och därmed säkrat tekniska spår.

– Förundersökningen kommer nu fortskrida, men för tillfället är vi i ett väldigt tidigt skede i utredningen. Det finns vittnen som inte är hörda än, så jag kan tyvärr inte lämna några närmre kommentarer då det kan förstöra utredningsläget, förklarar Rebecca Dison, kammaråklagare och ledare över utredningen, till Aftonbladet.

Avslutad extratjänst

Uppgifter har även kommit in att den misstänkte hade kommit till äldreboendet trots att det inte varit dennes ordinarie arbetstid.

– Den här personen har obehörigt dykt upp på boendet utanför sin ordinarie arbetstid. Det är en person som hade en extratjänst genom Arbetsförmedlingen och den tjänsten har vi nu avslutat i samband med att det här ärendet uppstod, förklarar kommunikationschefen på vårdbolaget.

Kommunikationschefen förklarar vidare att krisstöd har getts till de personer som behöver det och vårdbolaget har även inlett en internutredning kring saken, skriver Aftonbladet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela