Mässling
Mässling har upptäckts på ett sjukhus i Huddinge. - Foto: Bertil Ericson/TT

Mässlingsfall på Karolinska sjukhuset i Huddinge – 30 smittade

Ett mässlingsfall har påträffats vid Karolinska sjukhuset i Huddinge. Ett fall har identifierat men än är utbredningen fortfarande oklar.


Att få mässling är ovanligt i Sverige, eftersom många är vaccinerade mot det. Men Nyheter24 har ändå skrivit om de symptom man får vid mässlingen. Något du kan läsa mer om här.

Tidigare i år rapporterades det även om att mässlingsutbrott har ökat enormt i Europa.

Nu har ett mässlingsfall rapporterats på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge utanför Stockholm, detta efter att en person var ute och rest och sedan sökt vård i Huddinge efter ospecifika symptom.

Sjukdomen kan leda till öron-, lung-eller bihåleinflammation och cirka 20 procent av de smittade får mer allvarliga komplikationer.

Det är ännu ingen person som har dött i Sverige till följd av mässling, trots den snabba spridningen.

– Det blir fler och fler fall av mässling runt om i världen. Det är en importsmitta. Mässling har stor spridningspotential, förklarar Maria Rotzén Östlund, biträdande smittskyddsläkare på Region Stockholm, till Aftonbladet.

Hon berättar även att det finns en risk för att cirka 30 personer kan ha smittats, varpå de ska börja med förebyggande behandlingar.

– Det rör sig både om personal och patienter, förklarar Rotzén Östlund, enligt Aftonbladet.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du vaccinerat dig mot mässling?
Tack för din röst!