Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Försvunna Mahmoud, 12, hittad död - polisen undersöker mord

- 06/08/2019, 09:24 -

12-åriga Mahmoud försvann på Värmdö i lördags. Efter en stor sökinsats som initierades på måndagen kunde polisen vid 20-tiden samma dag meddela att pojken har hittats avliden.

I lördags försvann 12-årige Mahmoud på Värmdö utanför Stockholm. De initiala uppgifterna var att pojken skulle ha följt med en kompis hem. 

På måndagskvällen hittas pojken avliden i en sjö, nu försöker polisen förstå vad som har hänt. 

– Vi kartlägger just nu hans umgängeskrets och pratar med allt och alla. Vi har även patruller som är ute och gör utredningsåtgärder och försöker lista ut vart han är någonstans, sa Per Fahlström, presstalesperson vid polisen, till Expressen. 

Hittades i sjö 

Vid 20-tiden på måndagskvällen hittades Mahmoud avliden, hans kropp återfanns liggandes i sjön Ösbyträsk, Gustavsberg. 

Klockan 22.35 på måndagskvällen bekräftade polisen att det var Mahmoud som hade hittats:

”Det har visat sig att det rör sig om den unga pojke som anmäldes som försvunnen i Gustavsberg under lördagskvällen”, skriver polisen på sin hemsida

Befarad drunkningsolycka

Enligt rättsläkarens preliminära besked dog han i en drunkningsolycka, kunde polisen meddela på sin hemsid under fredagen.

Sökinsats efter Mahmoud
En stor sökinsats initierades under måndagen för att hitta Mahmoud. Bildkälla: Erik Simmander/TT

Boende i området beskriver platsen och sjön där Mahmoud hittades som "lugn" och beskriver hur det ofta är barn där och leker, skriver Expressen