Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

SVT:s "Sommarlov" anmält 30 gånger – efter omdiskuterade låten

- 07/08/2019, 10:06

SVT:s barnprogram "Sommarlov" hamnade i blåsväder efter att artisten Suzi P gästade fredagens program med låten "Shunon", som enligt oroliga föräldrar uppmanade till knark och brott. Nu har programmet anmälts till Granskningsnämnden 30 gånger.

Under fredagen sände SVT:s barnprogram "Sommarlov" ett avsnitt som fick många föräldrar att reagera.

Det var då 16-åriga artisten Suzi P sjöng kärlekslåten "Shunon".

Romantiserar knark

Själva låten handlar om en person som Suzi P är kär i, som inte bryr sig om han hamnar i fängelse. Många föräldrar reagerade starkt på romantiseringen av knark och brott.

Nu har 30 anmälningar kommit in till Granskningsnämnden, varpå en av anmälningarna löd:

"Tycker detta är skandal och kommer inte låta mina barn se detta program mer".

SVT eniga med föräldrarna

Aftonbladet har varit i kontakt med Petter Bragée, SVT Malmös programchef och ansvarig för "Sommarlov". Han bekräftar föräldrarnas oro och menar att deras reaktioner är berättigade.

– Jag tycker att det är bra att föräldrar och andra vuxna är engagerade  i barns mediekonsumtion och att de låter oss veta vad de tycker och att de anmäler till Granskningsnämnden när de anser det befogat, berättar han i ett mejl till Aftonbladet.

Aftonbladet har försökt komma i kontakt med Suzi P:s skivbolag utan framgång.

Hade du också reagerat på låten?