Torsdag 29 Jul
Stockholm

Det finns 5 typer av manliga orgasmer

Bananer, kalsonger, brandpost.
Här är fem typer av orgasmer som personer med penis kan uppleva. Foto: Shutterstock (Montage)

Visste du att det finns fler än en typ av orgasm? Här är fem typer av orgasmer som personer som har en penis kan uppleva.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Orgasmen, guds gåva till människan. Den fantastiska eufori som kan göra en grå tisdagkväll till en... mindre grå, skönare, tisdagskväll. Något smaskigt som kan avnjuta tillsammans med någon annan, eller helt på egen hand.

Men något du kanske inte visste var att det faktiskt finns en hel del olika orgasmer. Nyheter24 har samlat fem olika typer av orgasmer som personer som har en penis kan uppleva. 

Ejakulatorisk orgasm (standard)

Den ejakulatoriska orgasm är den absolut vanligaste av alla orgasmer, för den som har penis och har genomgått puberteten. På talspråk innebär en ejakulatorisk orgasm att man både når orgasm och att det kommer sperma – något som inte är en självklarhet. 

Man kan nämligen nå orgasm utan utlösning, och få utlösning utan att nå orgasm. Det beror på att orgasm och utlösning är två skilda saker, trots att de ofta händer samtidigt, enligt RFSU

Retrograd ejakulation

Under en retrograd ejakulation sprutas inte sperman ur urinröret, utan åker istället in i urinblåsan. Trots att det kan låta som det, är tillståndet inte smärtsamt. 

Retrograd ejakulation beror på en försvagning i musklerna, eller nerverna i urinblåsans hals, som hindrar den från att stänga medan man kommer, enligt Anova

Tillståndet kan orsakas av flera olika saker, exempelvis cancer, diabetes, multipel skleros, komplikationer efter en operation, eller medfödda defekter.

Innan man genomgått puberteten kan man nå orgasm utan att ejakulera. Alltså kan man "komma" trots att det inte kommer någon sperma. Det är helt normalt och inget att vara orolig för. Om man kommit många gånger under en kort tid kan det också hända att man når orgasm utan utlösning. 

Prostataorgasm

Prostataorgasm beskrivs ofta som en längre och kraftfullare orgasm, än en orgasm när bara penisen stimuleras. Det lättaste sättet att uppnå en sådan är genom prostatamassage, eller analsex. 

Men hur hittar man prostatan då?

Du hittar den fem centimeter upp i analen, mot naveln. Prostatan är körteln som ansvarar för att tillverka sekretet som finns i sperman. Och om man rör den rätt kan det bli riktigt, riktigt skönt för den mottagande personen. 

Är du taggad på att lära dig hur man stimulerar prostatan?

Då bör du kolla in detta.

Kombinerad orgasm 

En kombinerad orgasm är när man uppnår orgasmen genom att stimulera både penisen och prostatan.  

Multipla orgasmer

Trots att många tror det, så är det inte bara fittbärare som kan avnjuta multipla orgasmer. De som har penis kan faktiskt komma flera gånger på raken. Men det är ovanligare, och kräver lite mer träning, för de med penis. 

För att åstadkomma multipla orgasmer måste du lära dig att komma utan att spruta. Det gör du genom att träna upp dina knipmuskler och genom att lära dig tolka din kropps signaler. På så sätt kan du stanna upp innan du blivit så upphetsad att du inte kan stoppa din utlösning, enligt Sexperterna

Har du en vagina? Här kan du läsa hur du gör för att uppnå multipla orgasmer.

Här kan du även läsa den stora analsexguiden för nyfikna män.

Kände du till de olika orgasmerna?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela