Man-efterlysta-for-mordet-pa-Gert-Inge-Bertinsson
Män efterlysta för mordet på Gert-Inge Bertinsson - Foto: Polisen, Google Maps

Två män efterlysta för mord på Gert-Inge Bertinsson, 70 år

70-åriga Gert-Inge Bertinsson hittades död utanför Markaryd i lördags. Nu efterlyses två män i 40-årsåldern för mordet på mannen, enligt polisen.


Nyheter24 har tidigare skrivit om Gert-Inge Bertinsson, 70, som anmäldes försvunnen den 31 juli. Nio dagar senare, 8 augusti, hittades Bertinsson död utanför Markaryd, Småland. 

Nu är två män i 40-års åldern efterlysta för mordet på honom.

Begärs häktade i sin frånvaro  

Gert-Inge från Markaryd var försvunnen i cirka två veckor innan han i lördags hittades död. Polisen misstänker att 70-åringen har mördats. 

Polisen uppger även att de misstänker att de två efterlysta männen stulit Gert-Inges bil, som fortfarande inte påträffats. 

En av männen misstänks även för försök till bedrägeri i Stockholm den 5 august. Detta då mannen ska ha försökt ta ut pengar med Gert-Inges bankkort. 

Männen, som är utländska medborgare, kommer att begäras häktade i sin frånvaro. Polisen utesluter inte att fler misstänkta gärningsmän kan bli aktuella i utredningen.

Gert-Inge Bertinsson. Bildkälla: Polisen

Obduktionen inte färdigställd 

Obduktionen av mannen som polisen hittat död i Markaryd är ännu inte färdig. Identiteten är inte heller fastställd, men polisen jobbar utefter att den anträffade är just Gert-Inge, skriver de på sin hemsida

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!