Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Två män efterlysta för mord på Gert-Inge Bertinsson, 70 år

- 14/08/2019, 11:51 -

70-åriga Gert-Inge Bertinsson hittades död utanför Markaryd i lördags. Nu efterlyses två män i 40-årsåldern för mordet på mannen, enligt polisen.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Gert-Inge Bertinsson, 70, som anmäldes försvunnen den 31 juli. Nio dagar senare, 8 augusti, hittades Bertinsson död utanför Markaryd, Småland. 

Nu är två män i 40-års åldern efterlysta för mordet på honom.

Begärs häktade i sin frånvaro  

Gert-Inge från Markaryd var försvunnen i cirka två veckor innan han i lördags hittades död. Polisen misstänker att 70-åringen har mördats. 

Polisen uppger även att de misstänker att de två efterlysta männen stulit Gert-Inges bil, som fortfarande inte påträffats. 

En av männen misstänks även för försök till bedrägeri i Stockholm den 5 august. Detta då mannen ska ha försökt ta ut pengar med Gert-Inges bankkort. 

Männen, som är utländska medborgare, kommer att begäras häktade i sin frånvaro. Polisen utesluter inte att fler misstänkta gärningsmän kan bli aktuella i utredningen.

Gert-Inge Bertinsson
Gert-Inge Bertinsson. Bildkälla: Polisen

Obduktionen inte färdigställd 

Obduktionen av mannen som polisen hittat död i Markaryd är ännu inte färdig. Identiteten är inte heller fastställd, men polisen jobbar utefter att den anträffade är just Gert-Inge, skriver de på sin hemsida