Kvinna låtsades få missfall – rånade 82-årig man

- 14/08/2019, 22:30

En 82-årig man hade tagit ut pengar ur en bankomat när två kvinnor kom fram och bad honom att hjälpa till att köra dem till Huddinge sjukhus då de påstod att den ena kvinnan höll på att få ett missfall. Väl i bilen rånade kvinnorna den äldre mannen.

Det var i slutet av juli som en 82-årig man hade tagit ut 6000 kronor ur en bankomat i sydvästra Stockholm.

Då kom det fram två kvinnor som bad honom om hjälp.

Ljög om missfall

Enligt uppgifter från polisen hade de två kvinnorna sagt till mannen att den ena höll på att få ett missfall, varpå de bad mannen om skjuts till sjukhuset.

Under resan sade kvinnorna åt den äldre mannen att stanna bilen så att de kunde hämta upp den ena kvinnans make – vilket inte alls var fallet.

Hölls fast av vittnen

Den ena kvinnan satte sig på mannen, medan den andra började rota i hans byxficka och tog beslag på hans plånbok.

Enligt mannens utsago till polisen började han skrika och ropa på hjälp. Då valde kvinnorna att hoppa ut ur bilen medan han begav sig efter dem.

Flera vittnen såg händelsen och mannens desperata rop på hjälp. Några av dem fick tag på bägge kvinnorna och lyckades hålla dem kvar till dess att polisen var på plats.

Åtalas för rån

Både mannen och de två kvinnorna, 34 och 45 år gamla, skadades i överfallet.

Nu har båda kvinnorna åtalats för rån och en rättegång förväntas inledas under veckan.

– Det är ett fult rån, absolut. Och jag tycker att det finns försvårande omständigheter i det här fallet, bland annat för att det är ett äldre offer, förklarar Katarina Engström, åklagare i fallet, till Aftonbladet.

Planerade rånet

Bevis pekar dessutom mot att kvinnorna hade planerat stölden.

– På en övervakningsfilm från bankomaten ser man att kvinnorna står bakom honom och tittar, fortsätter Engström till Aftonbladet.

Den äldre mannen är skärrad efter händelsen. Han berättar för polisen att han mest är frustrerad över faktumet att han bara försökte hjälpa dem, men att han också är rädd trots att han hade viss tur i oturen att han inte fick en kniv riktad mot strupen.

Nekar till brott

Ingen av kvinnorna vill erkänna, utan båda nekar till brott trots att de har tidigare har blivit åtalade för smuggling av pistol och ammunition, samt försök till att stjäla varor ur en butik, rapporterar Aftonbladet.