Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Farföräldrarna kunde inte komma på bröllopet – hittade fin lösning

- 19/08/2019, 15:01

Emilia och Tim gifte sig i lördags, en händelse som Emilias farmor och farfar höll på att missa på grund av en tids krasslighet. Men då kom barnbarnet Mathilda på en hjärtevärmande lösning.

Det var i lördags som Emilia Kahlbom, 28, och Tim Kahlbom, 28, gifte sig i Mariefreds kyrka. En händelse som farmor Inga Segerdahl, 83, och farfar Tord Segerdahl, 84, höll på att missa. 

Vad som blev räddningen? Påhittighet och lite teknisk assistans. 

En tids krasslighet

Inga och Tord velade länge över hur de skulle göra med sitt barnbarns bröllop. Efter mycket fundering nådde de dock det svåra beslutet – att de inte kunde komma på den viktiga dagen. 

Detta då resan var lång och skulle ha övernattning, något som skulle bli särskilt tungt för Inga och Tord som också haft lite problem med hälsan på senaste tiden. 

– De börjar bli rätt gamla nu mina farföräldrar. I början var de osäkra på om de kunde komma eller inte men sen har de varit lite krassliga till och från, så de kände att de inte orkar, säger barnbarnet Mathilda, syster till Emilia, till Nyheter24.

Bröllop
Bildkälla: Privat

"Jätteledsna" 

Men beslutet att inte komma var inte lätt för Inga och Tord att ta, som såklart ville vara med på den viktiga dagen. 

– När de väl berättade för oss att de inte orkar så såg man hur ledsna de var. Framförallt min farmor var jätteledsen för att hon inte kunde komma, säger Mathilda till Nyheter24. 

Samtidigt hade en idé börjat gro i systern, som inte tänkte låta sin farmor och farfar gå miste om den viktiga dagen. 

Hjärtevärmande lösning 

Mathilda bestämde sig för att ta saken i egna händer, bokstavligt talat. Efter en del förberedelser på Inga och Tords dator, samt sin egna mobil, hittade hon ett sätt för farföräldrarna att närvara – via videosamtal. 

–  Jag åkte hem till farmor och farfar och fixade ett Skype-konto. Sen så testkörde vi lite hemma hos dem, och jag skrev noga på en lapp hur man skulle trycka och sådär för att få igång Skype, förklarar Mathilda. 

Bröllop
Bildkälla: Privat

"Smidigt" 

Inga och Tord fick alltså närvara på barnbarnets bröllop – något som gav dem stor glädje. Mathilda beskriver även hur man kunde se hur lyckliga de var genom telefonen, där de även passade på att själva fota ceremonin genom skärmen. 

Brölopp
Bildkälla: Privat

Mathilda menar att allting gick väldigt smidigt. Hon tycker även att fler familjer i samma situation borde ge det en chans. Samtidigt har Inga och Tord fått vara med om något väldigt unikt – ett videobröllop. 

Har du varit på bröllop i år?