Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

SMHI:s besked: Sol och 30 grader – så länge håller värmen i sig

- 26/08/2019, 10:41

Trodde du att sommaren var över? Tänk om! Enligt SMHI väntar både sol och värme i nästan hela landet, i alla fall för stunden. Här kan du läsa allt om prognosen.

Augusti månad har börjat med en hel del regn och kyligare temperaturer runtom i landet – något vi äntligen kan säga hej då till, i alla fall för stunden. Det avslöjar SMHI-meteorologen Moa Hallberg för Nyheter24

30 grader och sol 

Efter en varm helg kan vi förvänta oss ännu mer sol och värme – något som börjar under måndagen och når sin topp under tisdagen. 

– Under tisdagen blir det soligt och varmt i hela landet. Det kommer till och med ligga runt 20 till 25 grader i norra Sverige, förklarar Hallberg.

Hon fortsätter: 

– I södra Sverige ska det bli mellan 28 till 30 grader, så det blir varmt i hela landet. 

Väder
Bildkälla: Christine Olsson/TT

Då blir det regn och moln

Veckan fortsätter dock med lite ostadigare väder, men sommarvärmen har inte kastat in handduken för det.

– Det blir lite ostadigare under onsdagen, då kommer det ligga runt 20 grader i norr och runt 25 grader i södra Sverige, säger Hallberg.

I nuläget visar prognosen att helgen fortsätter i samma spår, med regnskurar runtom i landet men ändå temperaturer runt 20-25 grader. 

Läs även: Så får du solbrännan att hålla längre

Ser du i framemot värmen?