Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så får du solbrännan att hålla längre

- 11/07/2019, 18:42

Sommaren är här och vissa av oss jobbar hårt på solbrännan. Men till mångas förfäran försvinner den lika snabbt som den kom. Nyheter24 listar de bästa knepen för att hålla brännan vid liv.

Sommaren är här och vad är inte härligare än att ligga i en solstol och känna solens strålar värma mot huden? Och att få sig en fräsch solbränna ser ju många av oss som ett stort plus. 

Men den där snygga solbrännan har ju en tendens att försvinna lite väl snabbt. Nyheter24 listar de bästa tipsen för att hålla den vid liv. 

1. Sola säkert 

För det första ska du vara försiktig i solen så att du inte bränner dig. För om du gör det ökar risken för att drabbas av hudcancer. Dessutom finns risken att huden börjar flagna, vilket gör att solbrännan försvinner. 

För att sola säkert att det viktigt att använda hög solskyddsfaktor och inte ligga för länge i solen mitt på dagen, eftersom solens strålar är som allra starkast då.  

2. Återfukta huden 

Om du ser till att huden är ordentligt återfuktad så kommer solbrännan att hålla sig längre. Tänk på att smörja in dig rejält med återfuktande krämer utanpå kroppen. 

Kom även ihåg att kroppen kan behöva fukt inifrån, därför är det viktigt att dricka ordentligt med vatten. 

Solbränna
För att behålla solbrännan länge är det viktigt att se till att inte bränna sig. Bildkälla: Unsplash

3. Undvik att raka benen 

Att dra en sylvass rakhyvel över benen sliter rejält på solbrännan. För att behålla den solkyssta färgen längre är det bättre att gå med håriga ben eller använda sig av en epilator. 

4. Byt ut tvålen 

Tvål kan torka ut huden. För att undvika att det händer kan det vara en god idé att använda en duscholja istället. Den återfuktar samtidigt som den gör huden ren. 

Sol
Tycker du om att sola?