Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Äckliga fyndet på småländska skolan – musbajs falukorven

- 05/09/2019, 16:17

Barnen på Torskolan i Torsås, Småland, gick till matsalen i tron om att det skulle serveras falukorv. Men när de kom fram stod något annat på menyn – soppa. Anledningen? Innanför plasten på falukorven hade man hittat musbajs.

Det var i augusti som det äckliga fyndet i matsalen gjordes. När personalen plockade upp en av de färdigskivade falukorvarna var det inte bara korv i förpackningen – även att par svarta pluppar prydde maträtten. 

Skickat tillbaka mat till leverantören  

Eftersom korven låg i en inplastad förpackning har musen troligtvis varit i farten hos själva företaget som levererar maten. Därför har all mat från leverantören nu skickats tillbaka. Samtidigt arbetar kommunen med att kartlägga förövaren – närmare bestämt vilken musart det gäller.

Kunde gått illa 

Totalt rörde det sig om fyra-fem bajspluttar på korven. Dessa skickades till analys, där det visade sig att det troligtvis är en skogsmus som varit i farten. 

Och om barnen hade ätit av korven kunde det ha gått illa. 

– Det är svårt att sia om det. Men det finns en alltför hög sannolikhet för att det var smittat och då kan det vara så att den som äter det blir sjuk, säger miljöinspektören Gustaf Nilsson, till tidningen Östra Småland.

Han passar även på att hylla personalen i skolköket:

– Deras rutiner fungerade bra. Det är precis så man ska arbeta. Man tog hand om det och ringde oss på miljöskyddet, mycket bra.

Läs även: Därför gömmer katter sitt bajs – den oväntade anledningen