Larm om skottlossning i Nacka – massiv polisinsats

- 08/09/2019, 21:32 -

Strax efter klockan 21 under söndagskvällen fick polisen ett larm om en skottlossning i Nacka. Kort därefter ägde en till skottlossning rum. Minst två personer är skadade och tre män gripna.

Under söndagskvällen ägde två skottlossningar rum i Nacka. Minst två personer blev skadade och tre män greps. 

– Vi åkte till platsen och fann där två skadade personer, en i en bostad och en i en bil. Exakt hur deras skador uppstått vet inte jag i nuläget, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid Stockholmspolisen, till Expressen.

Automateld mot balkong

En av händelserna ägde rum vid ett flerfamiljshus. En balkong ska då ha blivit beskjuten med automateld, enligt uppgifter till Aftonbladet.

I bostaden till lägenheten hittades en person skadad. 

Taxi beskjuten 

Strax efter den första skjutningen besköts även en taxi vid Nacka Forum. I samband med denna händelse ska en taxichaufför blivit skjuten, enligt uppgifter till Aftonbladet

Tre män gripna på olika platser

Tre män greps i området på olika platser. Enligt uppgifter till Expressen ska gärningsmän från den första skottlossningen försökt fly med en taxi, och sedan skjutit ytterligare en person. Efter detta ska gärningsmännen försökt fly platsen i en annan taxi. Där greps två av dem.

Polisen vill dock inte bekräfta om det finns en koppling mellan skjutningarna.  

– Vi har inte gått ut med var detta ägt rum och vad som hänt än, säger Skagerlind till Expressen.

Personerna är kända av polisen sedan tidigare och ska ha kopplingar till tidigare gängskjutningar i Stockholm, skriver Expressen.

Förundersökning om försök till mord 

Enligt polisens hemsida är båda de skadade personerna på sjukhus. Ännu är skadeläget för dem oklart.

Ett antal personer ska ha tagits med för förhör, samtidigt som polisen arbetar på plats för att ta reda på vad som har hänt. 

En förundersökning om försök till mord har inletts. 

Texten uppdateras.