Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

SMHI:s hårda dom: Kyla, skurar och snö

- 15/09/2019, 11:17 -

Till slut blåser hösten in på riktigt. I veckan väntar både blåst, skurar och snöblandat regn. Det berättar SMHI för Nyheter24.

Grått väder, regn och kyliga temperaturer – det har vi att vänta den kommande veckan. SMHI-meterologen Henrik Reimer berättar för Nyheter24 att det är dags att ta fram både paraplyet och vinterskorna. 

Ovanligt kallt 

Veckan inleds med intensiva vindar och ovanligt låga temperaturer över stora delar av landet.

– Vi har ett rejält lågtryck nu över mellersta Norrland med en hel del blåst i Götaland, Svealand samt norra Lappland och Fjällen, säger Reimer. 

Han fortsätter:

– Under måndag och tisdag kommer det dra ner kallare luft över landet, så temperaturmässigt kommer det bli mycket under det normala i början av nästa vecka.

Regn
Bildkälla: Johan Nilsson/TT

Skurar och snö 

I södra Sverige ska det dock bli en del solchanser i början av veckan, medan man i norra Sverige istället får räkna med moln och skurar. I lapplandsfjällen ska det till och med bli en del vinterväder. 

– Där kan det komma att bli en del snö med dom här skurarna, förklarar Reimer. 

Temperaturerna kommer i södra Götaland gå uppemot 15 grader. Annars ska stora delar av landet ligga omrking 10 grader förutom längst upp i norr, där ska temperaturen vara mellan noll till fem grader, berättar Reimer.

Läs även: Så lätt kan du se på molnen hur vädret kommer bli