Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

120 grisar hittade döda – polisen utreder djurplågeri

- 20/09/2019, 21:02 -
Hundratals-doda-grisar-hittade-pa-gard

Hundratals döda grisar hittade på gård

Pixabay, Shutterstock

Över hundra grisar har hittats döda på en gård i Halmstad kommun. Nu misstänker polisen mänsklig inblandning, och en förundersökning om djurplågeri har inletts.

För några veckor sedan mötte kontrollanter från Länsstyrelsen en fruktansvärd syn. Myndigheten hade fått in en anmälan gällande en gård i Halmstad kommun. Väl på plats upptäckte det något makabert – 120 döda grisar. Nu har polisen inlett en förundersökning om djurplågeri

Okänd dödsorsak

Hur grisarna har dött är okänt, men det finns inget som tyder på att har blivit slaktade. Istället misstänker polisen direkt mänsklig inblandning.

– Vi har skickat iväg ett urval av grisarna på analys för att ta reda på dödsorsak, säger polisen Kenneth Persson till SVT.

Ännu finns ingen gripen, men polisen har ett spår som de går efter. 

– Vi har givetvis en misstänkt, säger Persson till SVT.

Gris
Grisen på bilden har ingen koppling till fallet. Bildkälla: Pixabay

Djurplågeri i Sverige

Under 2018 anmäldes 1682 fall av djurplågeri i Sverige. Sett till de senaste fem åren är det här en relativt låg siffra. Till exempel inkom 1904 rapporter om djurplågeri 2015, enligt Brå

Grisarna på omslagsbilden har ingen koppling fallet. 

Läs även: Fruktansvärda tragedin – 500 grisar brann inne i lada