Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Vings ägare i konkurs – tusentals svenskar strandsatta

- 23/09/2019, 07:10 -

Resebolaget Thomas Cook, som bland annat äger svenska Ving, går i konkurs. Det innebär att tusentals svenskar nu få ändra sina resplaner.

På måndagsmorgonen kom så beskedet många fruktat under de senaste dagarna. Resejätten Thomas Cook, som äger svenska resebolaget Ving, går i konkurs.

Alla resor under dagen ställs in, något som drabbar runt 3 200 personer som antingen skulle rest hem eller åkt iväg med Ving idag. 

Dessutom finns just nu över 17 000 svenskar på olika Ving-destinationer runt om i världen. 

"Vi arbetar nu intensivt för att alla berörda resenärer ska flygas hem med så små störningar som möjligt. Vi beklagar verkligen den uppkomna situationen och de besvär som det medför för våra kunder", skriver Ving på sin hemsida. 

Resenärer som har okat paketresa har rätt att få sina pengar tillbaka, enligt paketreselagen. 

Kan ha med brexit att göra

Thomas Cook är ett av världens största resebolag, och över 600 000 resenärer och över 20 000 anställda kommer direkt känna av konkursen. Bolaget bildades redan på 1840-talet, och sålde på den tiden tågresor. 

Thomas Cook har kämpat med finansiella problem under en längre tid, men enligt bolaget själva kan senaste tidens nedgång av bokade resor ha med brexit och den varma engelska sommaren, skriver The Independent

Är du drabbad av konkursen?