Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hund hittade amfetamin i Malmö-park: "Trodde hon skulle dö"

- 25/09/2019, 11:15

Förra söndagen skulle en hund rastas med sin husse precis som vanligt. Men promenaden förvandlades snabbt till en mardröm. Hunden blev plötsligt personlighetsförändrad och jättestressad – något som skulle visa sig bero på droger.

Hunden, som är en dansksvensk gårdshund, bor med sin familj i södra Malmö. Häromveckan gick hunden en söndagspromenaden med sin husse, något som fick ett abrupt avslut. Detta då den lilla vovven plötsligt började bete sig konstigt. 

– Hon var hyperstressad och speedad som en duracellkanin, säger hundens ägare till Expressen.

Personlighetsförändrad 

Hunden och hussen hade besökt ägarens mamma och sedan tagit vägen hem genom en närliggande park. Väl hemma märkte hussen att det var något som inte stämde – hundens personlighet var som förbytt.

– Hon var hyperstressad och speedad som en duracellkanin, säger säger han till Expressen.

Han fortsätter: 

–Jag ringde djursjukhuset direkt. Jag trodde hon hade fått ett epilepsianfall eller en hjärnblödning.

"Trodde min hund skulle dö"

Hos veterinären fick hunden göra ett urinprov. När ägaren kort därefter fick höra resultatet kunde han inte tro sina öron. Hunden testade positivt för amfetamin. 

– Man tror inte att det är sant, jag trodde att min hund skulle dö, säger han till Expressen.

Hund
Hunden på bilden är inte samma hund som diskuteras i texten. Bildkälla: Shutterstock

Vill varna andra

Som tur var hade ägaren agerat i tid och hunden fick behandling med aktivt kol och dropp. Dagen efter fick hon komma hem och var sig själv igen. 

Men frågan kvarstod, hur hade hon fått i sig amfetamin? En vecka senare fick de svaret. I samma park som de hade gått i några dagar tidigare hittade ägaren en påse med vitt pulver. Polisen kom och hämtade substansen och mycket riktigt, det var amfetamin. 

Även om det i slutändan gick bra för hunden vill ägaren nu varna andra. Han påpekar att det lika gärna kunde varit ett barn som hade råkat få i sig pulvret, något som skulle kunnat leda till döden. 

Läs även: Hunden glömdes bort när ägaren dog – hittades i sista sekund