Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ardalan Shekarabi ny socialförsäkringsminister – ersätter Strandhäll

- 01/10/2019, 14:06 -

Efter Annika Strandhälls avgång ersätter Ardalan Shekarabi henne som socialförsäkringsminister – det meddelar statsminister Stefan Löfven under tisdagseftermiddagen.

Stefan Löfven kunde under en presskonferens idag meddela att det blir Ardalan Shekarabi som tar över som socialförsäkringsminister efter Annika Strandhäll.

Han meddelar även att Lena Micko, före detta ordförande för Sveriges Kommuner och Landsting, blir ny civilminister.

– Det är två mycket kompetenta personer som får ansvar för frågor som är ansvariga för arbetet med att samhället ska vara starkt, säger Stefan Löfven under presskonferensen. 

AVGÅR EFTER SAMBONS BORTGÅNG

För ungefär en månad sedan avled socialförsäkringsminister Annika Strandhälls sambo, och sedan dess har hon tagit en paus från riksdagsarbetet.

Hon beskriver det som en jobbig tid för henne själv och familjen.

Begravningen ägde rum i fredags, och under tisdagen meddelade Strandhäll att hon lämnar regeringen

– Jag har meddelat Stefan Löfven att jag vill lämna regeringen i närtid och kommer att under de närmaste dagarna lämna in en begäran om entledigande, sade hon till DN.

Hon har tillsammans med sin avlidne sambo två döttrar och en bonusson, och just familjen uppges vara orsaken till att hon avgår som minister.

– Orsaken till att jag fattat det här beslutet är att jag behöver kunna styra över min almanacka och fokusera på tjejerna som har det tufft just nu, sade hon till tidningen.