Polis-poserade -pa-sexsajt
Polis poserade på sexsajt - Foto: Shutterstock

Polis poserade i uniform på sexsajt – straffas med löneavdrag

En svensk polis har nu hamnat i rejält blåsväder. Det efter att mannen lagt upp bilder på sig själv på en sexsajt iklädd uniform och poserandes med sin polisbricka. Ett grepp som däremot inte uppskattades av arbetsgivaren.


Om man ska lägga upp bilder på en sexsajt kan det vara en bra idé att inte blanda in sitt yrke – något en svensk polis fick lära sig den hårda vägen, enligt nyhetsbyrån Siren, rapporterar Aftonbladet.

Sexannons 

Det var i en kontaktannons på en sexsajt som mannen la upp bilder på sig själv med polisbricka och polisuniform. Han kallade sig även "konstapel sträng" i annonsen. 

Men polisens chef uppskattade inte greppet. I somras fick arbetsgivaren nys om annonsen, något som ledde till en anmälan mot polisen.

Mannen försvarade sig då med att bilderna endast var tillgängliga för en begränsad grupp med ett "särskilt intresse för uniformer". Något som inte tycktes ändra arbetsgivarens uppfattning. 

Bildkälla: Janerik Henriksson/TT

Löneavdrag i fem dagar 

 Som en disciplinpåföljd har mannen nu fått ett löneavdrag på 25 procent i fem dagar. Detta då handlingen bedöms kunna skada förtroendet för kåren, skriver Polisens personalansvarsnämnd i ett beslut.

Men även om mannens agerande bedöms som olämpligt är det inte brottsligt. Det menar en åklagare som tidigare har granskat ärendet. 

 Polismannen har erkänt att det är han på bilderna och han har även sagt att han är ångerfull . Kontot på sexsidan ska enligt honom var borttaget, enligt nyhetsbyrån Siren, rapporterar Aftonbladet.

Läs även: Svensk polis gick på rave – åtalas för narkotikabrott

/
sex
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du polisen gjorde fel?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ingen lärare garanteras löneökning – avtalet klart

S: Stoppa nya vinstdrivande friskolor

Socialdemokraterna vill se ett totalstopp för nya vinstdrivande friskolor.

Miljöministern: Majbrasor inte hotade

Miljöminister Romina Pourmokhtari (L) uppger att man får fortsätta elda trädgårdsavfall i sin trädgård – om man följer sin kommuns föreskrifter.

Larm: Allt fler människor dör i fågelinfluensa

Världshälsoorganisationen larmar om ökad spridning av fågelinfluensa till nya arter. Antalet mänskliga fall med dödlig utgång ses även som "enormt oroväckande".

Stopp i trafiken: Cirkuselefant på rymmen

Bilister i Butte i USA-delstaten Montana fick en redig chock i tisdags.

Putins exfrus hem konfiskerat – Kreml rasar

Kreml rasar över ett franskt beslut att beslagta ett litet palats i Frankrike som ägs av den ryske affärsmannen Artur Otjeretnyj.