Måndag 6 Dec
Stockholm

Akilov blev misshandlad i fängelset – misstänkt intern frias

Intern-som-atalades-for-misshandeln-av-Akilov-frikanns
Intern som åtalades för misshandeln av Akilov frikänns. Foto: Polisen/TT, Fredrik Persson/TT, Shutterstock

Förra året misshandlades den terrordömde mördaren Rakhmat Akilov i sin dåvarande cell på Kumlaanstalten. Nu frikänns mannen som åtalades efter händelsen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Förra året misshandlades den terrordömde mördaren Rakhmat Akilov i sin dåvarande cell på Kumlaanstalten.

Attacken, som utfördes av en intern på samma avdelning, rubriceras nu som självförsvar. Därför frikänns den åtalade mannen, rapporterar Göteborgs-Posten. 

Frikänns

Akilov har i förhör uppgett att den 34-åriga mannen som senare åtalades för misshandel kom in i hans cell, hälsade och sa sitt namn. 

Därefter menar Akilov att mannen fällde honom med ett slag och sedan slog honom ett tiotal gånger mot huvudet. 

Den 34-åriga mannen, som har koppling till den gängkriminella miljön i Angered, har dock redovisat en annan version av händelsen.

Han menar att han bara gick in för att säga hej till Akilov eftersom han var ny på anstalten. Sedan hävdar han att Akilov oprovocerat ska ha börjat skrika och veva med armarna. 

Den 34-åriga mannen säger att han då agerade i självförsvar. Under torsdagen frikänns den åtalade mannen, skriver Göteborgs-Posten

Akilovs dom 

Den sjunde april 2017 stal Akilov en lastbil och körde ihjäl fem personer på Drottninggatan i Stockholm. Ytterligare 15 personer skadades allvarligt och 119 personer blev drabbade på annat sätt. 

För brotten dömdes Akilov till livstids fängelse, livstid utvisning och ett mångmiljonskadestånd till offer och anhöriga. 

Bild ur polisens förundersökningsprotokoll till åtalet mot Rakhmat Akilov. Bildkälla: Polisen/TT

Läs även: 25 bilder som visar varför vi aldrig får glömma dådet på Drottninggatan

Kommentera
Kopiera länk
Dela