Nu byter MQ namn.
MQ byter namn – och startar samarbete med myrorna. - Foto: Foto Bertil Ericson / TT

Nu byter klädjätten MQ namn

I ett nytt pressmeddelande går klädeskedjan MQ ut med att de byter namn till Marqet. Samtidigt inleder de ett nytt samarbete med second hand-kedjan Myrorna.


Klädkedjan MQ byter namn till Marqet – och avslöjar samtidigt att de inlett ett samarbete med Myrorna. 

Under torsdagen lanserade Marqet den första butiken med det nya namnet på Drottninggatan i Stockholm. Och inom snar framtid slår företaget även upp portarna i butiker vid Fredsgatan i Göteborg och på Emporia i Malmö. 

– Som konceptbutik kommer Marqet utöka sortimentet med fler typer av produkter och tjänster för människor i dagens flexibla arbetsliv. Vi skapar en arena med tillfälliga samarbeten, fler inspirerande kollektioner och ett ännu större fokus på trender. Att vi gör detta över hela Sverige gör Marqet unikt, säger Ingvar Larsson, VD för Marqet, i ett pressmeddelande. 

Kommer att sälja second hand-plagg i butiken

Kedjan vill utöka sitt produktsortiment med fokus på hållbarhet. En del av hållbarhetstänket är ett nytt samarbete med second hand-kedjan Myrornas.

– Myrornas kommer att finnas i tre av våra butiker till att börja med, där vi gemensamt väljer ut handplockade secondhandprodukter, som vi kommer att sälja. Och vi kommer också att hyra ut kläder i samarbete med Something Borrowed, säger vd:n Ingvar Larsson till Göteborgsposten.


MQ
Tycker du om det nya namnet?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Postnord-chefen för Sverige får gå omedelbart

Ministrar går i kippavandring mot antisemitism

Nio ministrar deltar i dag i en kippavandring i centrala Stockholm. Även Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson går med i manifestationen mot antisemitism.

KI: Låt klimatpolitiken vara - stötta drabbade

Ändra inte i klimatpolitiken bara för att den får ekonomiska effekter för exempelvis bilåkare eller företag. Låt klimatpolitiken sköta minskade utsläpp, och använd i stället finanspolitiken för att stötta dem som drabbas hårdast. Det är innebörden av Konjunkturinstitutets (KI:s) rapport om fördelningseffekter av klimatpolitiken.

Kvinna på SUP dödad av haj

Ett amerikanskt par på smekmånad på Bahamas attackerades under en paddeltur på SUP-bräda av en haj. Kvinnan skadades så allvarligt att hon avled, skriver BBC.

Landshypotek sänker boräntor – igen

Landshypotek Bank sänker sina bundna boräntor med 0,25-0,40 procentenheter, skriver banken i ett pressmeddelande. Den rörliga boräntan, med tre månaders bindningstid lämnas oförändrad.

Expert om försvarsavtalet: Vi går "all in"

En ny era i svensk försvarspolitik är ett faktum. Det nya samarbetsavtalet som ger USA tillgång till 17 svenska militärbaser skickar avskräckande signaler, säger Jacob Westberg vid Försvarshögskolan.