Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Wilma Anderssons pojkvän häktas sannolika skäl

- 22/11/2019, 08:15 -

Den 14 november försvann 17-åriga Wilma Andersson från ett område i Uddevalla i Västsverige. Nu begärs hennes pojkvän häktad misstänkt för mord.

Wilma Andersson har varit försvunnen i mer än en vecka. Den 19 november, sex dagar efter Wilma sist sågs, anhölls och greps Wilmas pojkvän skäligen misstänkt för mord. Nu häktas mannen. 

Begärs häktad och häktas under fredagen

Under fredagsmorgonen begärs mannen häktad misstänkt för mord. I ett pressmeddelande berättar chefsåklagaren Caroline Fransson om grunden för beslutet. 

– Efter förhör med den misstänkta och med personer som allteftersom är intressanta i utredningen samt utifrån omständigheter som framkommit i tekniska undersökningar har jag beslutat att begära mannen häktad på sannolika skäl misstänkt för mord. 

Häktningsförhandlingen ägde rum senare under fredagen. Utfallet blev att den 22-åriga mannen häktas misstänkt för mord.

Stor sökinsats 

Efter Wilmas försvinnande har en stor sökinsats pågått. Kläder och skor som misstänks tillhöra 17-åringen har hittats, men Wilma har fortfarande inte återfunnits. 

Både Wilmas familj och pojkvännens pappa har uttalat sig till media om situationen. 

Wilmas nära och kära menar att de sett en mörk sida av pojkvännen den senaste tiden. Pojkvännens pappa å andra sidan hävdar att sonen aldrig skulle kunna göra det som han misstänks för. 

Mer om Wilma: 

Polisen om sökandet efter Wilma, 17: "Vi har fortfarande inte gett upp hoppet"

Egendomliga inlägget – efter misstänkta mordet på 17-åriga Wilma

GW Persson om misstänkta mordet på Wilma,17: Kan hittas först i vår