Wilma Andersson, Uddevalla
Leif GW Persson tror vintern kan försvåra polisens sökande efter den 17-åriga flickan. - Foto: Bildkälla: Maja Suslin /TT/Missing people

GW Persson om misstänkta mordet på Wilma,17: Kan hittas först i vår

Wilma Andersson, 17, har varit borta sedan den 14 november. Nu har Leif GW Persson uttalat sig gällande det misstänkta mordet på den 17-åriga flickan. Han medger även att vintern försvårar polisens sökande.


Det var i torsdags i förra veckan som 17-åriga Wilma Andersson försvann från ett område i Uddevalla i Västsverige.

På tisdagen gick polisen ut med att Wilma troligtvis blivit utsatt för ett brott – och att hennes pojkvän gripits och anhållits misstänkt för mord.

Nu uttalar sig kriminologiprofessorn Leif GW Persson om det misstänkta mordet på Wilma Andersson – och konstaterar väderförhållandena försvårar polisens arbete i sökandet efter den försvunna flickan:

– Det som är problematiskt i Uddevalla är den rika förekomsten av vatten. Jag förstår polisens iver att få det här klarlagt, säger han i TV4:s Nyhetsmorgon.

Han fortsätter:

– Erfarenheten visar att hittar man inte den här personen inom några månader, då får vintern komma, då hittas hon i vår.

Han avslutar med att om man inte hittar den försvunna Wilma Andersson inom sinom tid, så kommer det bli svårare att styrka bevis om vad som egentligen har hänt:

– Det är väldigt viktigt för att kunna säkra den informationen man normalt får vid en rättsmedicinsk undersökning, säger Leif GW Persson i TV4:s Nyhetsmorgon.

Vet du något om Wilma Andersson försvinnande? Ring då 114 14.

Nyheter24 har tidigare sammanställt allt du behöver vet om händelseförloppet, och det kan du läsa om här.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

Priset sänks på bensin och diesel – så billigt blir det

Ledande drivmedelskedjor sänker priserna inför helgen.

Ukraina: Åtta döda i nattens attacker

1 timme sedan
Minst åtta människor rapporteras ha dödats och ett tjugotal skadats i nattens ryska attacker mot Ukraina. De riktades i huvudsak mot regionen Dnipropetrovsk, enligt inrikesdepartementet i Kiev.

Högsta antalet viltolyckor på tio år

1 timme sedan
Totalt inrapporterades 64 792 viltolyckor i fjol, att jämföra med 61 999 året innan. Det är det högsta antalet viltolyckor på de svenska vägarna på tio år.

Geely dumpar Volvo-aktier – kursen faller

1 timme sedan
AB Volvos aktie faller med 4,5 procent sedan kinesiska Zhejiang Geely Holding meddelat att man sålt av hela sitt innehav av B-aktier i AB Volvo för drygt 14 miljarder kronor.

Bättre än väntat från Avanza

1 timme sedan
Nätbanken Avanza redovisar ett rörelseresultat på 647 miljoner kronor för det första kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 579 miljoner kronor för det första kvartalet 2023. Det var bättre än väntat, enligt analytikernas prognoser.