Youtubern Amanda lägger pengarna på löshår – riskerar att bli hemlös

- 11/02/2020, 10:47

Amanda livnär sig på sin Youtubekanal trots att hon bara tjänar 900 kronor i månaden på den. Nu får hon hjälp i Lyxfällan så att hon ska slippa bo på gatan.

Youtubern Amanda Konscanski, 24, har 44 000 prenumeranter på sin Youtubekanal där hon lägger upp videos där hon bland annat gör slime och testar olika frisyer. 

Det mest sedda klippet har runt en halv miljon visningar men trots det tjänar hon inte alls mycket pengar på sin Youtube. 

Amanda gör slime på sin Youtubekanal
Amanda gör slime på sin Youtubekanal. Bildkälla: Amanda Konscanski/ Youtube

Söker till Lyxfällan

Amanda har nu tvingats söka till Lyxfällan då hon står utan fast inkomst, utan bostad och tjänar 900 kronor i månaden på Youtubekanalen. 

Hon bor hon sina vänner som är snälla nog att låna ut både bostad och pengar till henne. Men skulle vännerna bestämma sig för att hon inte längre får bo där så skulle Amanda bli hemlös. 

"Bodde i skogen"

– Min plan B är ju gatan. Jag har bott på gatan förut då jag blev utkastad av min familj, då bodde jag i skogen och plockade blåbär för att ha någonting att äta, berättar hon i programmet. 

Amanda har tidigare varit hemlös
Amanda har tidigare varit hemlös. Bildkälla: TV3

En stor anledning till att Amanda inte sökt något jobb är att hon lider av social fobi och får panik av att gå på en arbetsintervju. 

Lånade pengar till löshår

När Lyxfällan går igenom Amandas skulder visar det sig dock att hennes prioriteringar inte heller ligger helt rätt. 

– Jag lånade 5 000 kronor för att göra en hårförlängning, det blev ett roligt Youtubeklipp, berättar Amanda i Lyxfällan. 

Se mer av Amanda i klippet ovan. 

Lyxfällan sänds tisdagar 20:00 på TV3.