Mellanstadieelev död efter att ha knivhuggits i halsen.
En mellanstadieelev har dött efter att ha knivhuggits i halsen. - Foto: Foto: Johan Nilsson / TT. Shutterstock.

Pojke i årskurs sex död efter knivhugg i halsen på skolgård

I måndags knivhöggs en pojke i halsen vid en grundskola i Kortedala. Nu har pojken dött. En pojke nära i ålder med offret har gripits misstänkt för attacken.


Det var i måndags som en mellanstadieelev knivhöggs i halsen nära en skolgård i Kortedala, Göteborg. Polisen larmades vid halv två på eftermiddagen om att pojken huggits i halsen. 

Offret fördes via ambulans till sjukhus med allvarliga skador.

Trots intensiv vård dog pojken under onsdagen av sina skador, rapporterar GP.

En annan pojke gripen – rubriceringen mord

Under måndagen, strax efter att händelsen ägt rum, påbörjade polisen ett intensivt sökarbete. 

Sökandet ledde till en pojke nära i ålder med offret. 

– Tack vare bra vittnesuppgifter initialt leddes vi i rätt riktning och kunde lokalisera och gripa en person som nu är misstänkt. Gripandet gick lugnt till och vi inväntar nu åklagare och socialtjänst för att inleda förhör, sade Peter Adlersson, presstalesperson på polisen region Väst, då till Aftonbladet.

Händelsen utreds nu under rubriceringen mord. 

En klar bild över händelsen

Kammaråklagare Mats Ihlbom berättar att utredare har en bra förståelse om vad det var som ägde rum när pojken knivskars. 

– Vi tycker att vi har en klar bild över händelsen. Men med tanke på de inblandades åldrar och känsligheten i ärendet är vi väldigt restriktiva när det gäller den information som vi anser oss kunna gå ut med, säger  Ihlbom till GP

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Juryn till Trumps rättegång utsedd

Insats under Trumpmål – tänt eld på sig själv

En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.