Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Pojke i årskurs sex död efter knivhugg i halsen på skolgård

- 01/04/2020, 16:24 -
Mellanstadieelev död efter att ha knivhuggits i halsen.

En mellanstadieelev har dött efter att ha knivhuggits i halsen.

Foto: Johan Nilsson / TT. Shutterstock.

I måndags knivhöggs en pojke i halsen vid en grundskola i Kortedala. Nu har pojken dött. En pojke nära i ålder med offret har gripits misstänkt för attacken.

Det var i måndags som en mellanstadieelev knivhöggs i halsen nära en skolgård i Kortedala, Göteborg. Polisen larmades vid halv två på eftermiddagen om att pojken huggits i halsen. 

Offret fördes via ambulans till sjukhus med allvarliga skador.

Trots intensiv vård dog pojken under onsdagen av sina skador, rapporterar GP.

En annan pojke gripen – rubriceringen mord

Under måndagen, strax efter att händelsen ägt rum, påbörjade polisen ett intensivt sökarbete. 

Sökandet ledde till en pojke nära i ålder med offret. 

– Tack vare bra vittnesuppgifter initialt leddes vi i rätt riktning och kunde lokalisera och gripa en person som nu är misstänkt. Gripandet gick lugnt till och vi inväntar nu åklagare och socialtjänst för att inleda förhör, sade Peter Adlersson, presstalesperson på polisen region Väst, då till Aftonbladet.

Händelsen utreds nu under rubriceringen mord. 

En klar bild över händelsen

Kammaråklagare Mats Ihlbom berättar att utredare har en bra förståelse om vad det var som ägde rum när pojken knivskars. 

– Vi tycker att vi har en klar bild över händelsen. Men med tanke på de inblandades åldrar och känsligheten i ärendet är vi väldigt restriktiva när det gäller den information som vi anser oss kunna gå ut med, säger  Ihlbom till GP