Här är bäst att sitta planet i influensatider

- 09/03/2020, 18:25 -

Trots att UD avråder från ett antal resmål på grund av coronaviruset, kanske du ändå måste ta flyget någonstans. Nu har man räknat vilken plats på planet som är säkrast för att undgå att bli smittad av medpassagerare.

Ja, det kanske inte är en jättebra idé att sätta sig på flyget just nu. Framförallt inte om planet går till Kina eller Italien.

Men ibland kan det ju vara så att man bara måste åka. Vill man inte bli smittad av något virus så finns det vissa försiktighetsåtgärder att vidta, som faktiskt fungerar – till skillnad från dessa.

En är att välja är fönsterplatsen, skriver Buzzfeed.

Det beror enligt amerikanska Centers for Disease Control and Prevention, CDC, på det är den minst troliga platsen för att komma i kontakt med en infekterad medresenär.

SITT STILL I STOLEN

Ett annat tips är att sitta still och minimera dina rörelser runt kabinen för att inte komma i kontakt med smittsamma sjukdomar.

Att rengöra din stol med antibakteriella medel är också en bra förebyggande handling.

I övrigt säger CDC att risken för att infekteras på flygplan är ganska låg. Det beror på att luftfiltreringen och cirkulationssystemen gör det svårt för många virus och bakterier att spridas.

Desto större är risken att smittas på ett kryssningsfartyg, eftersom där samlas stora folksamlingen från olika delar i världen och har nära och frekvent kontakt med varandra.

Läs mer: Nytt coronafall i Stockholm – har inte vistats i riskområde