Nu är vårvärmen på väg – upp till 15 grader

Under torsdagen stormade det på flera håll i ladet. Men under helgen kommer vädret att lugna sig – och på måndag kan vi se fram emot värme på flera håll i landet.


Torsdagen bjöd på hårda vindar och kraftig nederbörd på flera håll i landet – något som orsakades av ett lågtryck som passerade landet. 

Men nu ser det ut att vända och den efterlängtade vårvärmen verkar äntligen vara på väg!

Upp till 15 grader varmt

Foto: Gorm Kallestad / TT

Under fredagen så kommer vädret att ha lugnat sig på de flesta platserna och framåt måndagen spås det kunna bli upp till 15 grader varmt i landets södra delar. 

– Det kan säkerligen bli nytt årshögsta redan på måndag. Hittills har vi haft 14,6 grader som högst, men i början på nästa veckan kan det bli uppemot 15 grader i de södra delarna av landet, säger Per Stenborg meteorolog på SVT. 

 Och värmen kommer att sträcka sig hela vägen från landets södra delar upp till södra norrlandskusten.  

 – Det kommer att vara ordentlig varm-luft ganska norrut i landet. Det är också tendensen vi ser vidare mot påskhelgen, säger Stenborg till SVT.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

1 timme sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

1 timme sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

2 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

3 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

3 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.