SMHI varnar för snöfall på flera håll.
SMHI varnar för snöfall på flera håll. - Foto: Adam Ihse / Fredrik Sandberg / TT

SMHI:s varning: "Upp mot fem centimeter snö eller blötsnö"

SMHI har utfärdat flera klass 1-varningar runt om i landet för snöfall. På sina håll kan det bli upp mot hela fem centimeter under dagen.


Du kanske tycker att det vädret upplevts som extra kyligt den senaste tiden? Det är egentligen inte så konstigt – som det ser ut just nu så är det väldigt kallt för den här årstiden.

– Det är ju väldigt kallt för årstiden, i hela landet kommer det ju vara de närmsta dagarna mellan 3-6 grader kallare än normalt, säger Lasse Rydqvist, meteorolog på väderinstitutet Storm till Expressen.

Och det ser ut inte ut att vända på ett bra tag – man räknar nämligen med att det ska vända först vid slutet av nästa vecka.

– Det kommer fortsätta en ganska bra bit fram så långt som jag kan se, berättar Rydqvist.

Det väntas bli snö på flera håll. Bildkälla: Adam Ihse TT/TT

Kan bli upp mot fem centimeter snö

Nu har även SMHI utfärdat flera klass 1-varningar för snöfall på sin hemsida.

Områdena som berörs är Västmanland, Uppsala och Gävleborg – där det kan bli upp mot fem centimeter snö eller blötsnö på sina håll.

– Det är ganska stora mängder när man kommer till Uppland och Gästrikland. Man får hålla lite koll, även om jag inte tror att det kommer vara jättemycket som ligger kvar på vägarna när solen stiger upp, säger Rydqvist till Expressen.


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

Två gripna på Arlanda – hade 270 000 kronor

Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.

Insekter invaderar – vissa blir sexgalna zombier

Miljarder insekter kommer snart att krypa upp ur underjorden i ett skräckfilmsliknande "svärmageddon". Vissa får en svampsjukdom som förvandlar dem till sexgalna zombieliknande varelser, enligt experter.

Butiker öppnar efter presidentlöfte i Uganda

Affärer i stora delar av Uganda öppnade på lördagen efter att ha varit stängda i fyra dagar i protest mot nya momslagar.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ängelholm

"En singelolycka med en personbil inträffar på E6 söder om Strövelstorp i riktning mot Ängelholm.", skriver polisen på sin hemsida.