Torsdag 29 Jul
Stockholm

Bevisen mot Wilmas ex-pojkvän: "Har behållit en kroppsdel"

Bevisen mot Wilmas ex-pojkvän
Bevisen mot Wilmas ex-pojkvän. Foto: Missing People/ Adam Ihse / TT

Ett av de starkaste bevisen mot ex-pojkvännen är att en kroppsdel hittats undangömd och förpackad i parets gemensamma bostad.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sista gången någon såg Wilma Andersson i livet var den 14 november förra året. Den sista personen som ska ha sett henne är den 23-åriga ex-pojkvän som nu står åtalad för mordet. 

23-åringen greps den 19 november och idag, onsdag den 13 maj, väcktes åtal. I åtalet kan man läsa om bevisen som kammaråklagare Jim Westerberg lägger fram. Åtalet gäller både mord och brott mot griftefriden. 

Mordet påstås ha ägt rum i Wilma och ex-pojkvännens gemensamma bostad i Uddevalla.

Bevisen

Åklagaren yrkar på att mannen berövat Wilma Andersson livet genom upprepat trubbigt våld.

I åtalet kan man läsa att mannen ”avlägsnat huvudet från Wilma Anderssons kropp och förpackat det i aluminiumfolie samt förvarat det i en resväska”. Resväskan ska ha hittats i parets gemensamma bostad den 28 november.

– Den misstänkte har av okänd anledning behållit en kroppsdel, och gjort sig av med resten av kroppen, säger polischefen Sten-Rune Timmersjö till Aftonbladet.

Resväskan som huvudet hittades i ska också ha innehållit gosedjur, kalsonger, andra kläder och en skylt med den åtalades namn.

Blodstänk

Ett av bevisen är också en brottsplatsundersökning som gjorts i den åtalade 23-åringens lägenhet. 

Undersökningen visade DNA och blodstänk på flera platser i lägenheten.

– Det är tydligt att man har städat i lägenheten för att dölja blodspåren och det finns tydliga spår på en kökskniv, säger Jim Westerberg under en presskonferens. 

Ska ha varit kontrollerande 

I åtalet finns också bevis på att ex-pojkvännen ska ha varit kontrollerande mot Wilma. Detta bevisas genom förhör med närstående och genom SMS-konversationer. 

Enligt förhör ska det även finnas bevis på att ex-pojkvännen misshandlat Wilma och uppträtt liknande mot tidigare flickvänner. 

I åtalet finns också förhör med grannar som ska ha hört kvinnoskrik och dunsar från parets lägenhet den 14 november.


Kommentera
Kopiera länk
Dela