Bevisen mot Wilmas ex-pojkvän
Bevisen mot Wilmas ex-pojkvän - Foto: Missing People/ Adam Ihse / TT

Bevisen mot Wilmas ex-pojkvän: "Har behållit en kroppsdel"

Ett av de starkaste bevisen mot ex-pojkvännen är att en kroppsdel hittats undangömd och förpackad i parets gemensamma bostad.


Sista gången någon såg Wilma Andersson i livet var den 14 november förra året. Den sista personen som ska ha sett henne är den 23-åriga ex-pojkvän som nu står åtalad för mordet. 

23-åringen greps den 19 november och idag, onsdag den 13 maj, väcktes åtal. I åtalet kan man läsa om bevisen som kammaråklagare Jim Westerberg lägger fram. Åtalet gäller både mord och brott mot griftefriden. 

Mordet påstås ha ägt rum i Wilma och ex-pojkvännens gemensamma bostad i Uddevalla.

Bevisen

Åklagaren yrkar på att mannen berövat Wilma Andersson livet genom upprepat trubbigt våld.

I åtalet kan man läsa att mannen ”avlägsnat huvudet från Wilma Anderssons kropp och förpackat det i aluminiumfolie samt förvarat det i en resväska”. Resväskan ska ha hittats i parets gemensamma bostad den 28 november.

– Den misstänkte har av okänd anledning behållit en kroppsdel, och gjort sig av med resten av kroppen, säger polischefen Sten-Rune Timmersjö till Aftonbladet.

Resväskan som huvudet hittades i ska också ha innehållit gosedjur, kalsonger, andra kläder och en skylt med den åtalades namn.

Blodstänk

Ett av bevisen är också en brottsplatsundersökning som gjorts i den åtalade 23-åringens lägenhet. 

Undersökningen visade DNA och blodstänk på flera platser i lägenheten.

– Det är tydligt att man har städat i lägenheten för att dölja blodspåren och det finns tydliga spår på en kökskniv, säger Jim Westerberg under en presskonferens. 

Ska ha varit kontrollerande 

I åtalet finns också bevis på att ex-pojkvännen ska ha varit kontrollerande mot Wilma. Detta bevisas genom förhör med närstående och genom SMS-konversationer. 

Enligt förhör ska det även finnas bevis på att ex-pojkvännen misshandlat Wilma och uppträtt liknande mot tidigare flickvänner. 

I åtalet finns också förhör med grannar som ska ha hört kvinnoskrik och dunsar från parets lägenhet den 14 november.


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ödesstund för Ukrainapaketet – och talmannen

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Vulkanen Raung i Indonesiens norra övärld spyr återigen aska mot skyn. På fredagen har en 400 meter hög rökpelare uppmätts av landets myndigheter.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

Det senaste året har inte inneburit några stora sänkningar av skatter för de svenska hushållen. Istället har man trängts av höga räntor, dyrare varor och faktiskt flera skattehöjningar. Américo Fernández är privatekonom på storbanken SEB och spår sänkningar av flera skatter i höst. – Sverige har starka finansiella muskler, säger han till Nyheter24.

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.

Polisen rapporterar om brand, Smedjebacken

"Polisen biträder räddningstjänsten vid en fullt utvecklad brand i Söderbärke.", skriver polisen på sin hemsida.